Včeraj 6 novih smrtnih žrtev covida-19 in 20 novih potrjenih okužb

VIR: pixabay.com

V Sloveniji je v soboto umrlo še šest ljudi, okuženih z novim koronavirusom, s čimer se je število smrtnih žrtev povzpelo na 28. Opravili so 655 testov, potrdili pa 20 novih primerov okužbe, kar pomeni, da se je število oseb s potrjeno okužbo povzpelo na 997. Hospitaliziranih je bilo 108 ljudi, je na Twitterju navedla vlada.

Od 108 hospitaliziranih okuženih z novim koronavirusom jih je bilo 31 na oddelkih intenzivne terapije na treh lokacijah, je v današnji izjavi pojasnil vladni govorec Jelko Kacin.

V soboto so iz bolnišnic odpustili pet oseb, kar pomeni, da je bilo doslej odpuščenih skupno 98 bolnikov. “V kratkem bomo imeli 100 odpuščenih, kar tudi govori o rezultatih,” je izpostavil Kacin.

Kot je navedel, je v domovih za starejše občane okuženih 49 zdravstvenih delavcev, med oskrbovanci pa je takšnih 198.

Po Kacinovih besedah je precej okuženih tudi med zdravstvenimi delavci. Skupaj so doslej okužbo potrdili pri 156 ljudeh, kar pa ne pomeni, da so se vsi okužili na delovnem mestu, nekateri so se okužili tudi drugje. “Čeprav številka zgleda zaskrbljujoča, ko gre za stik z bolniki, vendarle opogumlja,” je pojasnil Kacin.

Testiranje na okužbo z novim koronavirusom se je v Sloveniji začelo 27. januarja. Do dneva pred potrjeno prvo okužbo z novim koronavirusom, ta je bila potrjena 4. marca, so opravili 313 testiranj na okužbo. Od 4. marca do sobote pa so opravili dodatnih 27.764 testiranj.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar