V Mariboru za več kot sedem tisoč evrov okradli starejši ženski

Mariborski Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil včeraj, 12. maja 2023, opoldne obveščen o kaznivem dejanju tatvine na območju Tabora v Mariboru, katerega storitve so osumljene neznane osebe.

Dve, oškodovani osebi, neznani ženski sta se s starejšo osebo pogovarjali v stanovanju.

V tem času je tretja neznana oseba iz spalnice odtujila več kosov nakita in si ga protipravno prilastila ter oškodovani osebi povzročila gmotno škodo, v višini okrog 3.500,00 evrov.

Prav tako je včeraj, okrog 15. ure, starejša oseba obvestila mariborske policiste, da sta do nje, prav tako na območju Tabora, pristopili dve, njej neznani ženski in vstopili v njeno stanovanje ter se z njo pogovarjali.

“Med pogovorom sta ji dejali, da opravljata raziskave po Covidu ter, da ji bodo izmerili krvni tlak. V tem času je tretja moška oseba vstopila v stanovanje in ji odtujila 3.900,00 evrov,” pojasnijo na PU Maribor.

Policisti so v obeh primerih opravili ogled kraja kaznivega dejanja in
intenzivno zbirajo obvestila v smislu izsleditve neznanih oseb.

Policisti svetujemo občanom, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi “stopijo samo za vogal”, naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo.”

Oddaj komentar