Študentska delovna brigada bo letos pomagala krajanom v Litiji

Foto: ŠOUM

Študentska organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) vabi študente na 21. študentsko delovno brigado. Letos bodo med 19. in 28. julijem pomagali v krajevni skupnosti Dole pri Litiji. Za udeležbo na delovni brigadi se morajo študentje prijaviti, saj je število mest omejeno, so sporočili iz ŠOUM.Študentska delovna brigada je največji prostovoljski projekt mariborskeuniverze in je med največjimi prostovoljskimi dogodki v Sloveniji. Vsako leto med 40 in 50 študentov prostovoljno pomaga pomoči potrebnim. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi. Do sedaj je sodelovalo več 1000 prostovoljcev, ki so opravili več kot 55.000 prostovoljskih ur.

S prostovoljsko akcijo pa poleg prostovoljstva med študenti vzpodbujajo tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki trajajo še dolgo po zaključku brigade.

Na delovno brigado se morajo študentje prijaviti do 14. junija, število mest je omejeno. Prijavijo se lahko na spletni strani www.studentska-brigada.si.

Sicer pa ŠOUM tudi med letom organizira več prostovoljskih projektov. Med letom organizirajo pomoč starejšim in invalidnim občanom Maribora pri spomladanskih in jesenskih opravilih ter pri kidanju snega. Študentje pa tudi zbirajo življenjske potrebščine za socialno šibkejše ter pomoč socialno ogroženim študentom in študentom invalidom.
Vir: Lokalec.com

Oddaj komentar