Spremenjen prometni režim v času praznikov v Mariboru

Ureditev prometnega režima v okolici pokopališča Pobrežje, Dobrava, pokopališča Gorca v Malečniku in pokopališča v Razvanju na dan 31.10.2022 in 1.11.2022:

1. Za ves promet bo zaprt del Ceste XIV. divizije, med Osojnikovo in Šolsko ulico, dne 31. 10. 2022 od 01.00 ure do dne 1. 11. 2022 do 23.00 ure.
2. Na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov bo uveden začasni enosmerni prometni režim – v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov, dne 31. 10. 2022 od 01.00 ure do dne 1. 11. 2022 do 23.00 ure.
3. Cesta Hrenca – Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca v Malečniku bo dne 1.11.2022 od 5.00 do 21.00 urejena kot enosmerni promet od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku. 4. Del Pivolske ceste na odseku med Krožno potjo in Oberlajtovo potjo v Razvanju bo dne 1.11.2022 od 5.00 do 21.00 urejen kot enosmerni promet. Začetek enosmernega prometnega režima bo v neposredni bližini objekta Pivolska cesta s hišno št. 10 v smeri proti Oberlajtovi poti.

Parkiranje osebnih vozil bo možno ob pokopališču Pobrežje in pokopališču Dobrava:
– na parkiriščih ob Osojnikovi ulici, Prečni ulici ( pri OŠ Borci za severno mejo ), Kosovelovi ulici
( pri MČ Pobrežje ) in parkirišč ob hitri cesti;
– na površinah nad pokritim vkopom hitre ceste;
– na delu ulice Borcev za severno mejo in zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med
Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov;
– parkirišče neposredno pred vhodom na pokopališče Dobrava.

Urad za komunalo, promet in prostor MO Maribor udeležence v prometu poziva, da s previdno vožnjo in hojo zagotovijo varno in neovirano odvijanje prometa. Obiskovalce pokopališč prosi, da ne ustavljajo in parkirajo vozil na nedovoljenih mestih (avtobusna postajališča, zelenice, pločniki, kolesarske steze, uvozi na dvorišča, …) ter upoštevajo navodila Policije in Medobčinskega redarstva, ki bodo prisotni na omenjenih lokacijah in okoliških cestah.

Ob tem prosijo obiskovalce pokopališč, da za obisk pokopališča v čim večji meri koristijo javni prevoz, ki zagotavlja najbolj optimalen dostop do pokopališč.

Javni potniški promet bo vožnje opravljal skladno z veljavnimi voznimi redi 

BREZPLAČNI AVTOBUSNI PROMET NA LINIJAH V SMERI POKOPALIŠČ
Ob dnevu reformacije in dnevu spomina na mrtve, 31. oktobra in 1. novembra 2022, bo podjetje Marprom iz Skupine JHMB opravljalo avtobusni prevoz na linijah št. 3 in 12 po nedeljskem oziroma prazničnem voznem redu. Pri tem bo prevoz z avtobusi na teh linijah v smeri mariborskih pokopališč po sklepu župana Mestne občine Maribor oba praznična dneva brezplačen.

Kot običajno ob omenjenih praznikih, bo pri pokopališču Pobrežje tudi letos zaprta Cesta XIV. divizije; zato bosta liniji 3 in 12 speljani po Ulici Veljka Vlahoviča, Čufarjevi cesti in Osojnikovi ulici, kjer bo urejeno vstopno/izstopno postajališče.

Iz Mestne občine Maribor, tako vse vabijo, da ob bližajočih se praznikih za prihod do pokopališč in povratek proti domu uporabite brezplačen avtobusni prevoz na linijah št. 3 in 12. V primeru gneče bo Marprom na teh linijah 31. 10. in 1. 11. 2022 ob rednih avtobusih zagotovil še vključitev dodatnih vozil.

Oddaj komentar