Športni objekti Maribor o Mariborskem otoku in načrtih v prihodnje

Predstavniki Športnih objektov Maribor so na včerajšnji novinarski konferenci (spre)govorili o zaključku sezone na Mariborskem otoku in o načrtih v prihodnje.

Letošnja sezona na Mariborskem otoku je po besedah direktorja Športnih objektov Maribor Antona Kneza bila primerljiva s preteklimi leti. Kljub manj vročim dnevom je kopališče v 56 kopalnih dneh, obiskalo 30.813 obiskovalcev, kar je za 4.992 manj kot v preteklem letu, ko je bilo na voljo 62 kopalnih dni. Kot so povedali slabši obisk pripisujejo slabšemu vremenu, saj je bila v povprečju temperatura poletja nižja, kot lani, a vseeno se zavedajo, da je veliko za pripisati tudi slabim pogojem na edinem zunanjem kopališču v Mariboru. “Sanacija otoka je nujna v naslednjih dveh letih,” je poudaril Knez. ter dodal, da je prav tako nujna tudi sanacija Dvorane Tabor, ki sicer lahko še počaka kakšno dodatno leto, a da je rok za sanacijo včeraj. “Treba je najti voljo in sredstva, tega se zavedamo, a upamo, da bo politika kmalu našla oboje,” je še dejal. Ob tem pa dodal, da so veseli, da so gostili odmeven dogodek in sicer City games, a si želijo, da bi lahko mestu ponudili še več: “Želimo si, da bi lahko prirejali večja plavalna tekmovanja in turnirje, kot tudi drugo zabavo na vodi,” je dodal Knez.

Prav tako pa je nujna tudi sanacija Dvorane Tabor, ki sicer lahko še počaka kakšno dodatno leto, a da je rok za sanacijo bil že včeraj. “Treba je najti voljo in sredstva, tega se zavedamo, a upamo, da bo politika kmalu našla oboje,” pravi Knez. Pri tem je še dejal, da so trenutno “nekatere sanacije končane, druge še v teku, tretje nujno potrebne.” V letošnjem letu so sanirali travo na glavnem igrišču v Ljudskem vrtu ter na nogometnem igrišču v Športnem parku Tabor, prav tako pa so investirali v nov hladilni stolp v Ledni dvorani, ki so ga še posebej veseli. “En večer smo gostili prvenstvo v košarki, nato so naslednje jutro pa so na led že stopili prvi drsalci. Prej smo za takšno ohladitev potrebovali vsaj tri do pet dni,” je pojasnil Knez.

V teku je še sanacija srednjega bazena v Pristanu, ki bi naj bila po besedah Kneza   končana nekje proti koncu novembra in bo v kopališče Pristan prinesla veliko novosti ter možnosti za nadaljnji razvoj.
Športni objekti Maribor se z mesecem septembrom podajajo v novo športno sezono. Kopališče Pristan bo svoja vrata odpirlo 10. septembra, Dvorana Tabor s kegljiščem in dvorano za namizni tenis, dvorana za badminton, ledna dvorana z disco drsanjem odpirajo 14. septembra. Prav tako pa je že na voljo igrišče z umetno travo v Športnem parku Tabor.

Kot so dejali si v Športnih objektih Maribor letos želijo še več rekreativnih športnikov. Četrtino časa za dvorane je namenjeno za rekreativne športnike, s katerimi Športni objekti tudi financirajo svoj delni obstoj. “Na leto v vseh objektih zabeležimo nekje med 120.000 in 130.000 obiskov,” je povedal vodja programov Robert Herga. Prav tako pa v Dvorani Tabor načrtujejo še različne koncerte, od Briljantine, Tadeja Toša in reporter Milana, Iskrice želja za otroke in drugih. Poudarili so še, da se izvajalci radi vračajo v Dvorano Tabor, ter ob tem znova poudarila, da je le-ta potrebna nujne obnove. Na koncu pa so še v Športnih objektih Maribor dodali: “Naša ocena je, da je bila poletna sezona uspešna, tako programsko kot na področju novih investicij.”  

Oddaj komentar