Saša Arsenovič: “Redarja sem želel zgolj vprašati, kaj je bilo narobe.”

Mariborski župan Saša Arsenovič

Župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenovič je kršil cestnoprometne predpise. Minuli četrtek je namreč dobil kazen za napačno parkiran skuter pred občinsko stavbo. Mediji so poročali, da je takoj na zagovor poklical mestnega redarja na zagovor.

Župan je v današnji izjavi tako zavrnil očitke, da naj bi redarja poklical na zagovor, želel je zgolj pojasnilo okoliščin, saj je bil prepričan, da skuterja ni parkiral napačno. “Kot vsak, ki naredi prekršek, sem želel redarja zgolj vprašati kaj je bilo narobe, da bi vedel za drugič. Razložil mi je, da nisem imel na vidnem mestu dovolilnice, da lahko tukaj parkiram kot župan MO Maribor, kar mislim, da je prav. Redar je zelo zavzeto opravil svoje delo. Župan je enak kot vsi ostali, zato se borim, da bi bilo mesto urejeno. Ko sem uvidel, kaj je bilo narobe, sem kazen v višini 40 EUR seveda takoj plačal. Mislim, da je s tem ta poletna tema v tej fazi zaključena,” je na očitke o klicanju redarja na zagovor, dejal Arsenovič.

Iz zgodbe se je nekaj naučil
Župan je še dejal, da se vedno rad uči, zato je tudi ta pripetljaj vzel kot nauk. “Ob tej zgodbi smo ugotovili, da skuterji nimajo primerno označenih mest. Danes je bila namreč spet tema, saj sem ga parkiral na mesto za kolesa, vendar spet ni bilo vredu. Tako bomo morali v novi prometni študiji misliti tudi na to, kako na primernih mestih v pravilnih razmakih, omogočiti tudi pravilno parkiranje skuterjev,” je nauk zgodbe pojasnil Arsenovič.

Prepričan, da s klicem ni prekoračil pooblastil
Mariborski župan se je moral soočiti tudi z očitki, da je pri reševanju težave oziroma iskanju mestnega redarja, aktiviral pomočnico direktorja mestne uprave Matejo Cekić in tudi vodjo mariborskega medobčinskega redarstva. Župan očitke odločno zavrača: “Ker je na listku pisalo zgolj ime redarja sem poklical pomočnico direktorja mestne uprave, saj je na tem področju bolje informirana. Tako, da se mi zdi to popolnoma upravičeno. Še enkrat ponavljam, redar je dejansko našel razlog, da mi napiše kazen, čeprav sem bil prepričan, da nisem storil nič narobe. Lahko še enkrat pogledamo, kje sem parkiral skuter. Na mestu, kjer ne ovira nikogar, ne pešcev, ne invalidov, ne mamic z vozički in ne avtomobilov, zato je jasno, da me je zanimalo kaj je narobe,” je v zagovor povedal Arsenovič. Na vprašanje, če se mu kljub vsemu ne zdi, da je nekoliko prekoračil svoja pooblastila, saj “navadni” smrtniki nimamo možnosti, da bi poklicali pomočnico direktorja mestne uprave, pa je dejal, da je zgolj želel priti do tega gospoda, ki mu je napisal kazen. “Mislim, da kot župan, nimam manj pravic kot vsak drugi občan tega mesta, da se kot kršitelj pozanima, kaj je naredil narobe,” je zaključil Arsenovič. Ob tem je zavrnil tudi vse očitke, da naj bi redarja spraševal, kaj se da narediti in jih označil kot izmišljotino. Prav tako ni želel komentirati domnevne izjave Cekićeve, da bodo napisali ugovor na izrečeno kazen, saj on o tem ne ve nič.

Oddaj komentar