S Tednom zdravja študenti obeležijo svetovni dan zdravja

Vir: Študentski svet Univerze v Mariboru

Študentski svet Univerze v Mariboru s projektom Teden zdravja že tradicionalno obeležuje svetovni dan zdravja. Študentom bodo v tednu od 8. do 11. aprila ponudili več kot 10 brezplačnih aktivnosti, povezanih z zdravim življenjskim slogom.Študentski svet Univerze v Mariboru želi z aktivnostmi študente spodbuditi k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, vzdrževanju telesne kondicije in razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja.

Na Tednu zdravja se bo zvrstilo več kot 10 aktivnosti, predavanj in vadb, povezanih z zdravim življenjskim slogom na različnih lokacijah po Mariboru. Študenti se tako lahko udeležijo plesa ob drogu, plezanja, swinga, samoobrambe za ženske, delavnice protistresne meditacije, treninga aikida in Onmat fita ter mnoge druge zanimive aktivnosti. Med njimi so tudi takšne, ki omogočajo, da študenti preizkusijo nekaj novega. V sklopu tedna, posvečenega zdravju, bo potekal tudi finale Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru, v kateri je letos vse od novembra v košarki, nogometu in odbojki sodelovalo 37 ekip fakultet Univerze v Mariboru.

Kot vedno do sedaj je vstop na vse aktivnosti brezplačen. Celoten urnik je dostopen na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Oddaj komentar