Prometni nesreči s smrtnim izidom

Slika je simbolična

V sredo malo po 18. uri se je na avtocesti Vučja vas-Sveti Jurij ob Ščavnici v smeri Maribora zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 30-letni pešec, ob 20.30 pa je v nesreči izven naselja Spodnji Ključarovci v Občini Ormož umrl 56-letni voznik motornega kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Prometna nesreča na pomurski avtocesti se je zgodila, ko je voznik tovornega vozila vozil v smeri Maribora, ko je 30-letni moški pritekel čez odbojno ograjo avtoceste pred tovorno vozilo. Voznik se je poskušal umakniti v levo, vendar je s prednjim desnim delom vozila trčil v pešca, ki je umrl na kraju nesreče. Pomurska avtocesta je bila do 21. ure zaprta za ves promet.

Druga prometna nesreča se je zgodila izven naselja Spodnji Ključarovci v občini Ormož, ko je 56-letni voznik motornega kolesa vozil po lokalni cesti Spodnji Ključarovci-Runeč. V izteku blagega levega ovinka, kjer poteka cesta po klancu navzgor, je zapeljal desno z vozišča in v jarek ob cesti. Nato je trčil v nasip ob cesti, od koder je z vozilom padel na njivo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 77 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, šest nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 85 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 60-krat posredovali na javnih krajih in 25-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli pet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 32 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, pet groženj, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ter po dve povzročitvi telesne poškodbe in nasilji v družini.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar