Pred nami je podaljšan konec tedna. Pričakovati več zastojev

Vir: pixabay.com

Začetek šolskih počitnic in četrtkov prost dan državnosti bodo po pričakovanjih mnogi izkoristili za podaljšani konec tedna in se odpravili proti obalnim in drugim turističnim krajem. V prometnoinformacijskem centru zgoščen promet pričakujejo predvsem na primorski avtocesti in na mejnih prehodih. Ob koncu vikenda se bo smer zastojev obrnila.

V četrtek se počitnice začenjajo tako v Sloveniji kot tudi v delu Nemčije, v soboto pa še na Poljskem in v Švici, zato v centru napovedujejo zelo visoko gostoto prometa iz urbanih središč v turistične kraje.

Na cestah bodo ob prazniku veljale omejitve tovornega prometa, zato je danes pričakovati povečano število tovornih vozil. Prav tako se s prihajajočim vikendom začenjajo omejitve tovornega prometa za tovorna vozila, težja od 7,5 tone, ki veljajo v času poletne turistične sezone do konca prvega vikenda v septembru.

Vremenska napoved sicer kaže, da bo v četrtek razmeroma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Plohe in nevihte bodo po podatkih agencije nastajale na severu države. Nestanovitno z možnostjo ploh in neviht bo tudi v petek. Vikend pa bo sončen in vroč.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar