Podjetji Žito in Podravka mariborski šoli podarili bon za nakup otroškega igrala

Vir: Žito d.o.o.

Na današnji zadnji šolski dan so se učenci OŠ Gustava Šiliha Maribor razveselili darilnega bona za nakup novega igrala za njihovo zunanje igrišče. Nagrado, ki so jo prejeli v okviru ustvarjalnega natečaja “Ustvarjalne kuharije”, sta podarili podjetji Žito in Podravka Ljubljana.

Na natečaju “Ustvarjalne kuharije”, ki sta ga organizirala Lidl in Zavod Zaupanje, je sodelovalo kar 2683 otrok iz 56 vrtcev in 45 osnovnih šol. Cilj natečaja, ki je potekal konec leta 2019, je bil otrokom na zabaven način približati zdravo prehranjevanje in gibanje ter pri tem spodbujati njihovo domišljijo.

Vrtčevski otroci so se tako preizkusili v ustvarjanju pravljic v obliki ilustracij, v katerih je nastopala hrana, osnovnošolci pa so snovali recepte za pripravo zdrave hrane. Ozaveščanje otrok o pomenu zdrave in kakovostne prehrane ima pomembno mesto tudi v Žitu/Podravka Ljubljana, zato so se z donacijo glavne nagrade – bona v vrednosti 18.000 evrov za nakup novega igrala za otroško igrišče – pridružili natečaju “Ustvarjalne kuharije”. Darilnega bona so se razveselili na OŠ Gustava Šiliha Maribor, kjer so igrala že postavili. “Družbena odgovornost je v podjetjih Žito in Podravka Ljubljana del organizacijske kulture, zato smo se z veseljem odzvali na vabilo k sodelovanju v lepi zgodbi za vrtce in šole, nagradni igri “Ustvarjalne kuharije”. S takimi projekti namreč vračamo okolju, v katerem delujemo. Še posebej pa smo veseli, kadar lahko razveselimo najmlajše. Verjamemo, da bo tudi ta donacija prispeval k nasmehom na obrazih otrok,” je ob predaji donacije izpostavila Katja Zorc, vodja prodajnega marketinga v Podravki Ljubljana. Skupno je bilo v natečaju nagrajenih 32 vrtcev in osnovnih šol. Žito in Podravka Ljubljana sta svoje izdelke prispevala tudi za otroke, ki so prejeli nagrado “Zdravkov zajtrk” in dodatne nagrade za izjemno domiselne izdelke.

Oddaj komentar