Olimpijski festival evropske mladine v Mariboru bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice RS

FOTO: Marko Pigac

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

Podpora največjemu športnemu dogodku za mlade OFEM, ki bo letos julija potekal v Mariboru, iz dneva v dan raste. Njegov pomen so prepoznale že številne lokalne in državne institucije, zdaj pa je dogodek dobil prav posebno potrditev. Svojo podporo mu je namreč izkazala predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar.

Dogodek, ki bo v Slovenijo pripeljal več kot 3600 udeležencev iz 48 evropskih držav, tisoč predstavnikov raznih delegacij (MOK, EOK, NOK), medijev in drugega osebja, 800 profesionalnih športnih delavcev ter več kot 5000 obiskovalcev (družine, podporniki), in za katerega bo angažiranih kar 800 prostovoljcev, je nedvomno izjemnega nacionalnega pomena.

FOTO: Marko Pigac

Kot pravi direktorica OFEM-a Nataša Ritonija, slednje dokazuje tudi podpora predsednice Republike Slovenije: »S častnim pokroviteljstvom predsednica republike izraža podporo dogodku OFEM in našemu delu. Izjemno smo ponosni, da podpira naša prizadevanja in hvaležni, da bo dogodek potekal pod njenim častnim pokroviteljstvom. To nam daje dodaten zagon, dogodku pa zasluženo nacionalno prepoznavnost.«

FOTO: Marko Pigac

Eden izmed glavnih ciljev organizacijskega odbora OFEM so odlični medsebojni odnosi. Dogodek je namreč edinstvena priložnost za medsebojno sodelovanje in povezovanje različnih deležnikov ter institucij. Podpora, ki jo je dogodek deležen, pa je več kot spodbudna: »Prav tako nas izjemno veseli, da so pomen dogodka prepoznale tudi številne mestne in državne institucije. Ponosni smo, da lahko v Sloveniji organiziramo dogodke tovrstnih razsežnosti,« dodaja Nataša Ritonija.

Državne institucije, ki podpirajo dogodek, so: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve ter Slovenska turistična organizacija, ki nastopa tudi v vlogi nacionalnega partnerja OFEM 2023 Maribor. Pomoč pri rekrutiranju in promociji prostovoljstva so ponudili EUSA – Evropska univerzitetna športna zveza, Slovenska filantropija ter Univerza v Ljubljani, pri sami izvedbi dogodka pa bodo sodelovali tudi s Slovensko vojsko in policijo ter številnimi drugimi.

FOTO: Marko Pigac

Lokalne institucije, ki podpirajo dogodek, so: Univerza v Mariboru, Mladinski kulturni center Maribor, ki bo pri projektu OFEM sodeloval kot »Partner na področju prostovoljstva«, Zavod za zaposlovanje, Območna enota Maribor – z vključevanjem v njihove razvojne projekte, s čimer bodo k festivalu skušali pritegniti mlade brezposelne osebe, s tem si bodo nabirali izkušnje za nadaljnjo karierno pot, mariborske srednje šole na področju prostovoljstva, Zavod za turizem Maribor in RRA Podravje, Pokrajinski muzej Maribor, Narodni dom Maribor in številni drugi.

Oddaj komentar