Noč prinesla ohladitev. Maribor v zasneženem jutru

Po sončnih dneh, ko so temperature presegle 20 stopinj Celzija, je današnja noč prinesla ohladitev. Po napovedih vremenoslovcev bo danes občutno hladneje. V notranjosti države bodo temperature ostale pod 10 stopinj Celzija. Snežilo bo tudi ponekod po nižinah, a sneg tal ne bo pobelil.

Hladna fronta, ki je dosegla Slovenijo, tako po napovedih meteorologov prinaša občutno ohladitev in padavine. Snežinke lahko zjutraj in zgodaj dopoldne presenetijo tudi v nižinah, kjer se sneg ne bo obdržal. Nad 600 ali 700 metri nadmorske višine pa utegne pasti nekaj centimetrov južnega snega.

Kot so na Agenciji RS za okolje zapisali na svoji Facebook strani, bo najmanj padavin na Primorskem, povsod pa bodo sredi dneva ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Noč na sredo in noč na četrtek bosta jasni in tam, kjer se bo veter umiril, bo spet nevarnost pozebe. Na agenciji za okolje zato svetujejo, da se s setvijo ne hiti, že posajene sadike pa naj se ob nizkih temperaturah pokrije. So pa temperature pod ničlo konec marca in v začetku aprilu že prizadele sadno drevje po vsej Sloveniji.

Po napovedih naj bi se ponovno otoplilo proti koncu tedna, ko bodo najvišje temperature znova nad 20 stopinj Celzija, pa tudi jutranje ne bodo več pod lediščem, še napovedujejo meteorologi.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar