NEVERJETNO: Sedeli so v lokalu, nič niso jedli in pili, a dobili račun. Poglejte, kaj je pisalo na računu!

Slika je simbolična.

Turistična sezona se počasi izteka, po Facebooku pa se širi novica, da je gostinec svojim gostom izdal račun, čeprav so samo sedeli za mizo in niso niti jedli, niti pili. Se vam zdi prav?

Zgodilo se je v Črni gori. Kjer so se očitno trije gosti od gostov usedli za mizo, naročili pa ni nič. Natakar mu je kasneje izstavil račun za “Neču ništa” (slov. Ne bom nič) – trikrat po 0,50. Ne vemo, ali je bilo gostincu dovolj gostov, ki zgolj zasedajo prostor, naročijo pa nič. S tem, ko sedijo za mizo, pa odvzemajo prostor kakemu drugemu gostu, ki bi dejansko ne samo sedel, ampak tudi kaj naročil. Kako se vam zdi?

Račun za Nič ne bom. Vir: Facebook, Podgorički vremeplov

Pod objavo na Facebooku se je razvila tudi razprava. Nekateri komentatorji zagovarjajo izdajo računa, drugi so proti temu. Omenjajo tudi zakon o varstvu potrošnikov, ki naj bi imel zapisano, da se potrošniku ne sme zaračunati izdelka ali storitve, ki je ni koristil. Obenem pa se drugi čudijo, da obstajajo ljudje, ki se samo usedejo za mizo ali pa naročijo samo kozarec vode iz pipe in mislijo, da se tega ne bo zaračunalo.

Komentarji pod objavo računa za Nič ne bom. Vir: Facebook

Komentatorji tudi omenjajo, da je pri temu tudi logično, da se je izstavil račun, saj so v grill okrepčevalnici, kjer so izstavili račun, tudi senca, ventilatorji, mize, .. tako da naj se luksuz tudi plača. Zveni sicer šaljivo, a hkrati tudi resnično. Pa tudi, da je takih “padalcev”, ki nič ne naročijo, vse več.

Komentarji pod objavo računa za Nič ne bom. Vir: Facebook

Račun je delil Podgorički vremeplov, ki je ob tem zapisal, naj se ne sedi brezplačno.

Oddaj komentar