Mark Kastelic dosegel v Španiji uspeh na evropskem prvenstvu v kartingu v razredu OK Junior

Mark Kastelic, karting. Vir: AMZS

V Španiji je bila na sporedu četrta preizkušnja sezone za evropsko prvenstvo v kartingu v razredu OK Junior. Slovenijo je z licenco AMZS zastopal Mark Kastelic.

Prebil se je do finala

Evropsko prvenstvo v kartingu se je sklenilo s četrto preizkušnjo sezone za razreda OK in OK Junior. Vozniki so bili tokrat v Španiji v Zueri na dirkališču, ki je dobrih 20 kilometrov severno od Zaragoze. V razredu OK Junior je bil prijavljeno več kot 100 voznikov, slovenske barve pa je z licenco AMZS in s številko 260 na gokartu branil Mark Kastelic. Mladi up slovenskega kartinga je vozil zelo dobro in se je vnovič prebil do finala. Zelo dobro je vozil že na prostih treningih in nato tudi v kvalifikacijah.

Dobil je nagrado za voznika, ki je najbolj napredoval v sezoni

Dobre vožnje Kastelica v tej sezoni niso ostale neopažene. Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA Karting) mu je podelila nagrado za voznika, ki je najbolj napredoval v sezoni. Za Kastelica bo to zagotovo lepa vzpodbuda za nadaljevanje trdega in zavzetega dela na treningih, ki so osnova za doseganje dobrih rezultatov na dirkah.

Oddaj komentar