Mariborski župan znova umaknil gradivo vezano na gondolo: “Višanje cen krožno kabinske žičnice v tem trenutku sekundarnega pomena”

Vir: Facebook Marprom

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je odločil, da z obravnave na prihajajoči 35. seji Mestnega sveta MO Maribor, 28. junija, umakne gradivo, ki ga je pripravilo podjetje Marprom, in sicer sprememba cenika prevoza s krožno kabinsko žičnico na Mariborsko Pohorja GMS – 707.

“Draginja, ki je že občutno zarezala v naša življenja prinaša nemalo skrbi za mnoge občanke in občane. Prav tako ne vemo natančno, kaj nas čaka v jesenskih mesecih. Po razmisleku in posvetovanju župan tako sporoča, da je višanje cen krožno kabinske žičnice, ki ga sicer upravičujejo mnogi argumenti, v tem trenutku sekundarnega pomena. MO Maribor bo skupaj z Zavodom za turizem Maribor in Regionalno razvojno agencijo naredila vse za dobro promocijo mariborskega Pohorja in si prizadevala, da bi čim več občank, občanov mariborske občine in sosednjih občin kot seveda tudi turistov koristilo storitve prevoza gondole,” so sporočili danes iz MO Maribor.

Vsekakor je z ohranitvijo trenutnih nizkih cen gondole sedaj prava priložnost za nakup letnih oz. paketnih vozovnic, zato ljubitelje Pohorja in zdrave rekreacije v naravi vabimo k nakupu.

Spomnimo… 

Danes je potrebno za eno vožnjo odšteti 4 evre, za povratno vožnjo pa 6 evrov. Otroci od 6 do 15 let, dijaki, študentje, upokojenci in starejši občani nad 65 let, morajo plačati 2 evra za eno vožnjo, za povratno pa 3 evre. Točka je bila v preteklih tednih že večkrat predlagana, celo umaknjena. V prvem predlogu je bilo, da bi za enosmerno vozovnico morali odrasli plačati 9 evrov, za povratno vozovnico pa 13 evrov. In kakšne so nove predvidene cene? Še višje! Za enosmerno kar 12 evrov, za povratno pa 18 evrov.

“Imeli smo čisto nevzdržno ceno 4 evre v eno smer, 6 evrov povratna. Treba je bilo narediti nov elaborat, en del leti na elektriko, en del pa tudi na pravilno, zakonito obračunavanje amortizacije, tako da imamo še en izziv prilagoditev, uskladitev cene za posamične prevoze. Sedaj iz proračuna v višini več sto tisoč evrov, proti milijon kaže, sofinanciramo obiskovalce Pohorja, ne nujno meščane. Tako da bomo skušali interes naših meščanov zaščititi z nespremenjeno karto letne karte,” je pred zadnjo sejo dejal mariborski župan Saša Arsenović.

Dejal je, da naj bi cena letna vozovnice ostala enaka. Povedal je, da si ob vseh stroških, ki jih ima občina, ne morejo privoščiti sofinanciranja “luksuza”.

Več TUKAJ.

Oddaj komentar