Mariborski rokometaši premagali Ormožane

Mariborski vratar Marin Đurica

Mariborski rokometaši so z rezultatom 22:20 premagali rokometaše ormoškega Jeruzalema
ter se tako veselili 11 zmage v letošnji sezoni. Z zmago so potrdili uvrstitev v končnico prvenstva, naslednjo tekmo igrajo proti rokometašem Krke. 

Vijoličasti rokometaši so odlično odprli srečanje in v prvih desetih minutah povedli z rezultatom 6:0. Mariborčani so Ormožane držali na varni razdalji, slednji pa so se v 21. minuti približali na -3 gole, ko je za 9:6 zadel nekdanji igralec mariborskega Branika David Bogadi.

Ormožani so 2. polčas pričeli bolje in v 35. minuti z zadetkom Davida Bogadija prepolovili zaostanek (14:12), Bojan Čudič pa je 3 minute kasneje zadel za 14:13. V 46. minuti so Branikovci po zaslugi dobre obrambe in razpoloženega vratarja Marine Đurice povedli z 18:15, zadel pa je Marin Buneta.

FOTO: Facebook RK Branik Maribor

Mariborčani so v zadnji minuti srečanja tekmo rutinirano pripeljali v svojo korist ter se tako
zasluženo veselili 11 zmage v letošnji sezoni. Kot je po tekmi povedal razpoložen vratar vijoličastih rokometašev Marin Đurica, so pričakovali, da bodo Ormožani po zmagi nad Celjem prišli v Lukno samozavestni, “in da bo tekma temu zahtevna. Kljub malo nervoznemu zaključku smo bili skozi vso srečanje v vodstvi in boljši nasprotnik ter smo se na koncu zasluženo veselili zmage. Potrdili smo uvrstitev v končnico in tudi proti Krki moramo prikazati podobno igro. V končnici pa ne skrivamo ambicije po uvrstitvi, ki bi nam prinesla sodelovanje v Evropi prihodnjo sezono.

FOTO: Facebook RK Branik Maribor

Medtem pa je kapetan Ormožanov, Bojan Čudič menil, da jih je slab začetek srečanja stal dveh točk. “Po slabem začetku smo skozi vso srečanje lovili zaostanek, prišli na samo gol razlike, a nas je to kot kaže tudi preveč izčrpalo. Na koncu smo sicer imeli priložnost, da bi ulovili Maribor, a je to bilo vse bolj na »galamo«,” je zaključil Čudič.

Oddaj komentar