Mariborčanka danes v finalu na 200 metrov prosto

FOTO: Facebook

Slovenski plavalki Janja Šegel in Katja Fain bosta danes na evropskem prvenstvu v Rimu nastopili v finalu preizkušnje na 200 m prosto. Ta bo na sporedu ob 19.08 kot predzadnja disciplina četrtega finalnega dne v italijanski prestolnici.

Obe bosta v finalu plavali na zunanjih progah, nekoliko hitrejša pa je bila v sobotnem polfinalu Šeglova. Enaindvajsetletna Korošica je v prvi skupini dosegla čas 1:57,94, leto mlajša Mariborčanka pa je bila v isti polfinalni skupini 31 stotink sekunde počasnejša.

Mariborčanka bo tekmovala na prvi progi

Korošica, ki je na EP dosegla šesto mesto na 100 m prosto, bo v svojem drugem finalu letos nastopila na sedmi, Fainova pa bo svoj prvi nastop v letošnjih popoldanskih finalih začela na prvi progi. Najhitrejša je bila sicer evropska prvakinja na 100 m prosto, Nizozemka Marrit Steenbergen s časom 1:57,40.

Tekmovalke so po časih zelo izenačene, saj je prvo Steenbergnovo in sedmouvrščeno Fainovo v soboto ločilo le 85 stotink.

Danes bodo v dopoldanskih kvalifikacijah, te se bodo začele ob 9. uri, nastopili še Primož Šenica Pavletič in Sašo Boškan na 200 m prosto in Anže Ferš Eržen na 50 m hrbtno.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar