Lana bo kmalu operirana

Sedemletna Lana Beranič s prvim dnem novega leta odpotuje v ZDA na zapleteno operacijo deformiranih stopal. Z njo bosta potovala oče Marjan in starejša sestra Tamara.Dr. Dror Paley je zdravnik iz medicinskega centra St. Mary na Floridi, ki je privolil v zapleteno operacijo Laninih prirojeno deformiranih stopal. Če bo šlo vse po pričakovanjih, bo operacija uresničitev Lanine največje želje, da bi končno lahko nosila normalne čevlje, tako kot vse njene vrstnice.

lanini-cevlji
Lanini čevlji

Deklica zdaj namreč nosi čevlje s številko 40, ob tem potrebuje po meri narejeno obutev, ki stane celo premoženje.

V humanitarnem društvu zbirali denar

Spomnimo. Ker gre za operacijo vredno kar 200 tisočakov, je družini na pomoč priskočilo Humanitarno društvo Maus z zbiranjem denarja. Nakar so dobili obvestilo iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje, da bo operacijo krila zavarovalnica.

Kljub vsemu, so z zbiranjem denarja nadaljevali in družini finančno pokriti stroške poti do Miamija in prenočišče.

Operacija je vse bližje

S prvim dnem novega leta bo Lana s svojim očetom in starejšo sestro iz dunajskega letališča poletela do Miamija. Zdravnik bo Lano pregledal 3. januarja, operacija pa sledi 4.1.2017.

Predvideni čas okrevanja je 5 tednov. „Upajmo, da bo šlo vse tako kot mora. Operacijo že vsi nestrpno pričakujemo,“ je dejal Lanin oče Marjan.

Oddaj komentar