Gradnja montažnega covid objekta se znova zamika

FOTO: UKC Maribor

Že januarja letos bi se morala pričeti gradnja montažne covid bolnišnice tik ob UKC Maribor, a so se dela precej zavlekla.

Do preložitve je prišlo zaradi zahtevnosti priprave razpisne dokumentacije

Sprva so ocenili, da se bo gradnja pričela v sredini januarja in jo nato za mesec dni zamaknili. Pojasnili so, da je do preložitve pričetka prišlo zaradi zahtevnosti priprave razpisne dokumentacije, predvsem same priprave projektne naloge, v kateri morajo biti definirane vse tehnične zahteve za objekt.

Objavili razpis

Obrnili smo se na UKC Maribor, kjer so nam pojasnili, da je razpis za montažno covid stavbo objavljen. V razpisu je zapisano, da gre za odprti, pospešeni postopek, nujnost izvedbe pa je zaradi pomanjkanja prostora za namestitev pacientov. Rok za sprejem ponudb je 8. marec do 12. ure, po zaključenem roku bodo pričeli z odpiranjem ponudb. Tako se bodo dela končala precej kasneje, kot je bilo sprva predvideno.

4,5 milijona evrov vreden projekt

Objekt bi se razprostiral na 1360 kvadratnih metrih, tam pa bi lahko zdravili od 20 do 24 akutnih bolnikov in pet z najtežjo obliko, se pravi tistih, ki potrebujejo mehansko predihavanje.

Sicer gre za objekt, ocenjen na 4,5 milijona evrov. Vlada je investicijo uvrstila v načrt razvojnih programov 2020-2023. Sredstva bodo zagotovljena iz državnega proračuna za leto 2021.

Oddaj komentar