FutureNet Maribor in Dobovec v finalu 1.SFL

Vir: Facebook FutureNet Futsal Maribor

FutureNet Maribor se je s tretjo zaporedno zmago (4:1) proti FC Litiji uvrstil v finale 1.SFL.

Prva slovenska futsal liga (krajše 1. SFL) je najpomembnejše klubsko futsal tekmovanje v Sloveniji, ki poteka od sezone sezone 1995/96. Tekmovanje poteka pod okriljem NZS. V ligi trenutno sodeluje 10 klubov, ki se merijo po dvokrožnem sistemu, ligaško tekmovanje pa se sklene s končnico. V četrtfinale napreduje osem najboljših zasedb rednega dela. Prvak futsal lige si zagotovi udeležbo na mednarodnem prizorišču. Pripada mu mesto v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Zadnjeuvrščena ekipa 1.SFL po rednem delu izpade v nižji rang tekmovanja, v 2. SFL. Predzadnja ekipa rednega dela igra dodatne kvalifikacije za prvoligaški status z drugouvrščenim 2.SFL, prvak 2.SFL pa napreduje v 1.SFL.

Aktualni prvak je ekipa Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo Mariborčanom nasproti stal tudi v letošnjem finalu, saj je tudi na tretji tekmi proti Vrhniki z zadetkoma Alena Fetića v 9. in 14. minuti povedla z 0:2 in napovedala še tretjo zmago. Sicer sta nasprotna igralca Aljaž Končan in Nejc Berzlelak v slabi minuti poskrbela za izenačenje, vendar so si v 18. minuti kozli opomogli od šoka in po šestem akumuliranem prekršku Silika povedli 2:3. Z 10-metrovke je bil zbran Žiga Čeh. Prav Čeh je v 24. minuti poskrbel za povišanje vodstva na 2:4. Končno zmago je s petim golom potrdil kapetan gostov Rok Mordej.

Nekoliko oslabljeni Mariborčani so kljub temu slavili v Litiji, kjer pa so gledalci na prvi gol čakali do 23. minute, ko je bil uspešen izkušeni Jaka Sovdat. V 36. minuti je na 0:2 povišal Vid Sever, v naslednji minuti pa je misel na preobrat obudil David Lah. Gostitelji svojih priložnosti niso več izkoristili, gostje pač: Miloš Stojković je v 40. minuti zabil dva gola.

Znani so termini finala
Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Uvodni tekmi, 19. in 23. aprila, bosta v Rogaški Slatini, tretja v Mariboru. Morebitno četrto srečanje gosti Maribor, morebitno peto pa vnovič Rogaška Slatina.

Za tretje mesto se bosta na dveh tekmah udarila Siliko Mkeršmanc in FC Litija, prvo srečanje bo že v petek, 19.4.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar