FOTO in VIDEO: Novosti pri razpisu za bivanje v Študentskih domovih Univerze v Mariboru

Študentski domovi Univerze v Mariboru

Študentski domovi Univerze v Mariboru podaljšujejo razpis za študente, ki se prvič prijavljajo za bivanje v enotah študentskih domov. Da bodo pravočasno oddali svoje prijave za nadaljnje bivanje, pa morajo paziti študenti, ki so že tam.

Sicer pa se tudi pri tem razpisu vidi, da študentski domovi določene postopke vse bolj digitalizirajo. Razpis za študente, ki želijo bivati v Študentskih domovi Univerze v Mariboru ima v primerjavi z lani nekoliko sprememb.

Študentski domovi Univerze v Mariboru

Damir Mlakar, vodja Referata za študentske zadeve, ŠD Maribor Univerze v Mariboru, je izpostavil, da gre v primerjavi z lanskim razpisom za nekaj sprememb. Razpis za prvi sprejem v študentski dom je namreč odprt do 1. junija 2023, pri podaljšanju bivanja v domu pa je rok za oddajo vloge enak kot lani. To je do 16. avgusta. Zato posebej poziva stanovalce, da pravočasno oddajo prošnjo.

Postelja v sobi Študentskih domov Univerze v Mariboru
Jedilni kot v apartmaju Študentskih domov Maribor

Letos uvajajo tudi več digitalizacije. Pri odločbi, ki jo bodo dobili po klasični pošti, bo zapisano tudi, kje in kdaj dobijo podatke o naselitvi. To bo namreč zapisano v e-predalčku in na spletni strani študentskih domov. Zapomniti si bodo morali šifro prošnje, ki jo bodo na strani nato zapisali in prišli v sistem.

Oddaj komentar