FOTO: V Mariboru na ogled veličastna razstava Orjaki oceanov

FOTO: Bojan Mihalič

Ste navdušeni nad naravo? Želite uživati v neznanem svetu, polnem neverjetnih, včasih nevarnih, a vedno dih jemajočih bitij?

Sedaj imate izvrstno priložnost, da to uresničite. V Europarku Maribor in Cityparku Ljubljana si lahko v septembru in v začetku oktobra ogledate veličastno razstavo Orjaki oceanov. V Europarku Maribor bo razstava na ogled od ponedeljka, 6. septembra, do ponedeljka, 20. septembra, v Cityparku pa od petka, 24. septembra, do sobote, 9. oktobra.

Raziščite globine svetovnih oceanov

Na razstavi boste »spoznali« številne eksponate, ki vam bodo omogočili raziskovanje skrivnostnih globin svetovnih oceanov in razkrili nekatere skrivnosti, ki so skrite na teh malo raziskanih ozemljih. Pozdravili vas bodo velikani oceanov. Gre za eno največjih zbirk v Srednji Evropi, ki je polna čeljusti in zob morskih psov z vsega sveta. Pokukali boste lahko v interaktivno območje in pogledali v »modri svet« z uporabo virtualne resničnosti ali stene zvočnih posnetkov. Poslušali boste lahko glasove in zvoke številnih podvodnih bitij.

FOTO: Bojan Mihalič

Od blizu boste lahko med drugim »srečali«: modrega kita, največjo žival na Zemlji, kita glavača, orko, ki je najvišja predstavnica družine delfinov, orjaške lignje, belega morskega psa in ogromno oceansko manto, ki spada v skupino skatov.

Razstava je postavljena v tematske scenarije, ob ogledu pa boste odnesli pristna in izjemna doživetja srečanja s podvodnimi bitji.

Oddaj komentar