FOTO: Masterchefovka Jerneja s sladko zgodbo v središču Maribora

FOTO: Kriko photography

Če se sprehajate po središču Maribora, vam je v zadnjem letu dni gotovo na Prešernovi ulici, v oči padla nova sladka pridobitev v mestu – Cukershop.

FOTO: Kriko photography

Cukershop je z uradno otvoritvijo na Prešernovi ulici v Mariboru zaživel lani avgusta. Pod taktirko Jerneje Trofenik Dimnik butična prodajalnica sladkih dobrot že pričakuje prvo obletnico. Kot nam prizna Jerneja ji idej nikoli ne zmanjka, začelo se je že v mladosti: “Ne vem, od malega sem se rada sukala po kuhinji, pravzaprav od kar sem shodila. Ne vem, a mi je to prirojeno ali kaj. Ampak odkar pomnim sem bila rada za štedilnikom.”

FOTO: Kriko photography

“To je tisto, da meni glava nonstop dela. Redkokdaj se ustavim, potem imam kar preveč idej. Včasih kar časa zmanjka, da bi vse uresničila. Mogoče imam preveč idej, saj se potem težko odločim, za tisto pravo. Še sanjam se mi zdi da samo te sladice in torte,” pa nam pripoveduje, ko jo povprašamo o navdihu.

Simpatično Jernejo ste lahko spremljali v šesti sezoni slovenske verzije kuharskega šova Masterchef, kjer je pokazala, da zna poprijeti za kuhalnico. A najraje ustvarja slaščice. Že več let se profesionalno ukvarja s peko tort. “V slaščičarstvu je zelo pomembno, da “štrliš” iz povprečja, po tem si te ljudje zapomnijo in radi ponovno obiščejo,” nam zaupa Jerneja.

GOGI šnita

Mariborčani so odprti kar se tiče novih okusov

Kaj pa glede okusov, kaj imajo Mariborčani radi? “Pri nas, bom rekla, da se je zelo zelo prijela ta naša znana Prleška torta, pa tudi GOGI šnita. Po tem so nas nekako spoznali. Delamo z Oljarno Kocbek že kar nekaj let in izumljamo raznorazne recepte in smo “naumili” eno kremno rezino, ki smo jo predstavili Mariborčanom ob otvoritvi in moram reči, da  je to ena najbolj prodajanih sladic pri nas.”

Prleška torta

“Delamo pa na tem, da imamo neko stalno ponudbo, ki pa jo dopolnjujejo z novimi okusi. Zdaj poleti so recimo popularni pasijonka, mango, jagode … Poskušamo biti sezonski, domači. Poudarek dajemo, da je domače. Da ni nekih praškov, umetnih arom, želimo si da so okusi pristni in čimbolj lokalni,” še za konec doda Jerneja Trofenik Dimnik.

Trofenik Dimnikova pa hkrati tudi prizna da je trenutno v butičnem slaščičarstvu res težko, da cene surovih gredo v nebo, iz meseca v mesec se tako težko prebijajo z vsemi podražitvami.  A se ne dajo, upajo, da jih bodo stranke rade obiskovale prav zaradi njihove pristnosti.

Oddaj komentar