Danes bo vreme pretežno jasno

FOTO: pixabay.com

Danes bo pretežno jasno, proti večeru bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne nevihte. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, bolj verjetne bodo v severni polovici Slovenije. Predvsem v Vipavski dolini in na Krasu bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 28 stopinj.

Obeti: V petek bo delno jasno z možnostjo krajevnih ploh in posameznih neviht. V soboto bo sončno in vroče, predvsem v gorskem svetu bodo popoldne posamezne nevihte.

Vremenska slika: Nad južno Skandinavijo in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Višinsko jedro hladnega zraka pa se od severa bliža Alpam in bo v prihodnjih dneh nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sončno, sredi dneva in popoldne pa bo v krajih severno od nas verjetnost za plohe in nevihte naraščala. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. V četrtek bo ob severnem Jadranu povečini sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v krajih severno od nas.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden, popoldne in zvečer pa se bo vremenska obremenitev nekoliko povečala. V četrtek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar