Današnje vreme spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi nevihtami

Fotografija je simbolična

Popoldne, zvečer in sprva še v noči na soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno, na vzhodu bodo zjutraj še možne manjše krajevne plohe. Popoldne se bo delno zjasnilo, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj ploh in neviht. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 24 do 27, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Opozorilo: Popoldne in zvečer bodo v notranjosti možna krajevna neurja predvsem z nalivi in močnim vetrom, zvečer pa tudi ob morju.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno s kakšno popoldansko ploho ali nevihto.

Vremenska slika: Nad Alpami je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda se našim krajem bliža majhno višinsko jedro hladnega zraka. S šibkim jugozahodnim vetrom doteka k nam precej vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bodo v Alpah in v krajih zahodno od nas nastajale nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi ponoči in zajele večino sosednjih pokrajin. V soboto bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu večinoma sončno, drugod bo sprva še nekaj več oblačnosti. Popoldne se bodo predvsem v Alpah pojavljale krajevne plohe in nevihte.

Biovreme: V petek bo vremenski vpliv zmerno obremenilen, pri občutljivih ljudeh se bo kazal kot notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost. V soboto bo vremenska obremenitev postopno slabela, občutljivi ljudje bodo še imeli manjše vremensko pogojene težave.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar