Avtocestna policija bo začela delovati 1. aprila

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Vlada je izdala spremembe in dopolnitve uredbe o uniformi, položajnih oznakah in simbolih policije, ki bo začela veljati dan po objavi v Uradnem listu. Kot so sporočili po dopisni seji vlade, uredba določa tudi znak nove organizacijske enote pri Generalni policijski upravi Uprave avtocestne policije, ki bo začela delovati 1. aprila.

Dopolnitve posameznih delov

Pri spremembah uredbe gre večinoma za dopolnitev oziroma spremembo posameznih delov uniforme, zaradi potreb, izkazanih na podlagi preteklih izkušenj. Posodobljena je oblika posameznih delov uniforme, in sicer kape s ščitki, slovesne uniforme, uniforme Častne enote policije in Policijskega orkestra. Dodana je uniforma za vodnike službenih psov ter dopolnjena uniforma Posebne policijske enote in Specialne enote, so navedli v sporočilu po seji.

Urejajo nošenje oznak v mednarodnih civilnih misijah in nošenje zgornjih delov policijske uniforme po zaključku dela v mednarodnih civilnih misijah. Zaradi specifike nalog, ki jih opravljajo policisti, napoteni v mednarodne civilne misije, urejajo tudi možnost nakupa uniform in dopolnilnih delov uniforme, ki sicer po obliki, barvi in funkcionalnosti niso tipični oziroma standardni deli uniform slovenske policije in so že v osnovi razviti za posebne podnebne in klimatske razmere.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar