Avtobusi bodo začeli voziti po počitniških voznih redih

Vir: Facebook Marprom

Avtobusi mestnega potniškega prometa v Mariboru bodo pričeli voziti po počitniških voznih redih. Ti bodo veljali od 26. 6. do 1. 9. 2024, preverite pa jih lahko na spletni strani na tej povezavi.

V počitniške vozne rede bosta v času Festivala Lent med 21. in 29. 6. dodani nočni krožni liniji K 1 in K 2. Tako bo odhod s festivalskih dogodkov zagotovljen tudi z mestnim avtobusom, zapišejo na Marpromu.

Trasa mestne linije 8 bo od sobote, 22. 6., podaljšana do Mariborskega otoka. Avtobusna povezava do otoka bo v času kopalne sezone na voljo vsak dan od 8.30 do 19.45, z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. Zadnji večerni povratek s kopališča bo ob 20.15.

Ob tem bo Marprom 22. 6. začel izvajati prevoz na dveh posebnih linijah, speljanih čez Pohorje: Ruše–Areh–Bellevue–Sp. Hoče–Botanični vrt in Botanični vrt–Sp. Hoče–Bellevue–Areh–Ruše. Minibusa na teh linijah, opremljena s prikolico za kolesa, bosta vozila ob sobotah, nedeljah in praznikih. Cena enosmerne vozovnice bo 4 EUR za odrasle in 1 EUR za otroke.

V obdobju 22. 6.–1. 9. 2024 bosta minibusa iz Ruš in Hoč na Pohorje med vikendi in prazniki ob ugodnih vremenskih razmerah opravila pet voženj dnevno. Pri tem bosta imela vmesne postanke pri priljubljenih izletniških in turističnih točkah. Vozni red je dostopen na tej povezavi.

Opravljanje prevoza na pohorskih avtobusnih linijah sofinancirajo občini Ruše in Hoče – Slivnica ter Turistično društvo gostincev Pohorja, še zapišejo na Marpromu.

Oddaj komentar