Alpe Adria Green se bo pritožila na soglasje Magni

Vir: Youtube

Upravni odbor okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green je na današnji seji po poročanju nekaterih medijev izglasoval vložitev pritožbe na okoljevarstveno soglasje Magni. O odločitvi naj bi javnost uradno seznanili v petek.

Za pritožbo je po poročanju Dela glasovalo šest članov, proti so bili štirje, eden pa se je zaradi odsotnosti v tujini vzdržal. Vzdržal naj bi se predsednik te okoljevarstvene organizacije Vojko Bernard, ki pa danes ni bil dosegljiv, so poročali nekateri mediji.

Vodja Slovenskega E-foruma Gorazd Marinček je medtem danes dejal, da se bo organizacija skušala izogniti pritožbi. Kot je pojasnil, bo poskušal svoje zadržke glede investicije Magne v Hočah urediti brez pritožbe. Zavezi glede požarnega varstva in vode želi vpisati v okoljevarstveno dovoljenje, ki ga mora Magna pridobiti v naslednjem koraku. Kot mu je znano, ministrstvi in Magne njegove zahteve “ne motijo”.

V petek sredi dneva bo znano, ali je ministrstvo za okolje in prostor pritrdilo Marinčku in dalo zeleno luč za dopolnitev okoljevarstvenega dovoljenja. S tem bi se po njegovih besedah izognili pritožbi in tudi zmanjšali pritisk na časovne roke. “Če soglasja ne dosežemo, mi do petka prihodnjega tedna ostane možnost pritožbe,”je dodal.

Vlada je sicer večkrat opozorila, da lahko vložitev pritožbe pomeni konec Magnine investicije v Sloveniji, saj bi to začetek gradnje odložilo do te mere, da bi se Magna raje odločila za drugo državo.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar