Alarm v Občini Hoče-Slivnica. Magna pred zaprtjem?

Bo avtomobilski gigant Magna zaradi pritožb in nasprotovanja organizacije ROVO iz Novega mesta moral zapreti vrata Magne Nukleus v občini Hoče-Slivnica? Resno zaskrbljenost so nad dogajanjem na včerajšni občinski seji izrazili svetniki Občine Hoče – Slivnica in tudi urgirali.

“Črni scenarij pomeni, da Magna zapre lakirnico (mogoče za vedno). V Slovenijo ne bo nihče več vložil niti centa, s čimer bo Štajerska (pa tudi Pomurje…) osiromašena in spremenjena v geto Slovenije. Si to zaslužimo? Lahko to dopustimo?”, je dejal župan občine Hoče – Slivnica Marko Soršak. 

Ob tem pa je še izrazil pomisleke o ustanovitvi in pritožbi Združenja ROVO.

Po tem, ko je lakirnica Magne v Hočah začela s poskusnim obratovanjem, in danes tam zaposluje 140 ljudi, bi z marcem letos začela tudi uradno obratovati.  Združenje ROVO pa je že v začetku januarja na okoljsko ministrstvo vložil ugovor zoper že izdano dovoljenje s strani Arsa. Na včerajšnji seji so svetniki in svetnice občinskega sveta Občine Hoče – Slivnica izrazili resno zaskrbljenost, da ROVO nadaljnje načrtno in zlonamerno zavlačevanje postopkov, ki po njihovem predstavlja grožnjo gospodarskemu razvoju občine ter grožnjo ponovnemu razvoju avtomobilske industrije v regiji, zaradi česar je danes neposredno ogroženih najmanj 200 delovnih mest in dodatnih 200 v bližnji prihodnosti, so bili enotni občinski svetniki in svetnice. Več v izjavi Martina Rautersvetnica Liste Znamo!Zmoremo.

Resno zaskrbljenost, da nadaljnje načrtno in zlonamerno zavlačevanje postopkov predstavlja grožnjo gospodarskemu razvoju v občini, je izrazil tudi  Jožef Merkuš, svetnik Liste Znamo!Zmoremo.

Svetniki pozvali k razumu

Svetniki in svetnice so v predlogu sklepa pozvali Zlatka Resmana, predsednika organizacije ROVO ter pristojne odločevalce na državni ravni, k takojšnjemu dialogu in iskanju rešitve, ki bo omogočala pravočasen zagon proizvodnje v Občini Hoče-Slivnica.

“Nasprotujemo pa zlorabi demokratične pravice za notranjepolitično razpravo o členih posameznih zakonov, na račun razvoja občine, gospodarske škode za vlagatelja ter tveganj za varna in kakovostna delovna mesta., s čimer se daje jasen signal, tako doma kot v tujino, da Slovenija ni urejeno in predvidljivo poslovno okolje,” so še bili enotni v predlogu sklepa.

Prav tako pa so svetniki še podali zaupanje županu občine k aktivnemu sodelovanju v vseh aktivnostih, ki bodo vodile k pravočasnemu zagonu proizvodnje v največji green-field investiciji v zgodovini samostojne Slovenije.

Občinski svetniki so predlagan sklep za čimprejšnji zagon serijske proizvodnje v Magni, s 14 glasovi ZA in brez glasu proti, potrdili.

 

1 KOMENTAR

  1. To se resnično lahko dogaja samo v Sloveniji. Namesto, da bi Magni omogočili čimhitrejše obratovanje in s tem nova delovna mesta se je nekdo, ki nima pametnejšega dela spomnil zavlačevat in iskat pozornost. V Sloveniji je dosti firm, ki ne dosegajo standardov naj bi raje tam urejali zadeve in tu pustili, da začne Magna po vseh teh nesmiselnih scenah končno obratovat in zagotovi svetlejšo prihodnost. To je sramota

Oddaj komentar