Levica v Mariboru: uresničujemo ustavo

Poslanec Levice Franc Trček je ob današnji predstavitvi strankinih kandidatov v mariborski volilni enoti izrazil upanje, da bodo ljudje na volitve odhajali z glavo.

Med najpomembnejšimi programskimi usmeritvami stranke za Maribor je izpostavil nujnost reforme lokalne samouprave, saj se trenutno denar v državi deli preveč centralizirano, zaradi česar Maribor in regija vedno potegneta kratko.

Ob tem je izrazil nezadovoljstvo nad Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki po njegovem ni družba za upravljanje, pač pa družba za razprodajo, kar se vidi na primeru dogajanja s hoteli na Pohorju. Tudi glede Magne in letališča se bo po njegovem potrebno še veliko pogovarjati, saj ne pristajajo na to, da je vsak, ki živi na tem območju in je zaskrbljen zaradi dogajanja, razglašen za ekoterorista. “Naš program je v bistvu izvedbeni načrt realizacije ustave,” je dejal Trček. Potem ko so imeli sedaj 5 sedežev v Državnem zboru, želijo na teh volitvah to število podvojiti na 10. V Mariboru pričakujejo, da bosta izvoljena minimalno dva poslanca ali poslanki.

Predstavitve se je udeležila tudi poslanka Violeta Tomić in dejala, da so že v tem mandatu dokazali, da so glas tistih, ki svojega glasu doslej v 25 letih samostojne države niso imeli.

V primeru dobrega rezultata v Levici ne zavračajo možnosti sodelovanja v vladi, a le v levi, nikakor pa v levosredinski, kjer bi bili le okrasek in ne bi mogli izpolnjevati svojih volilnih obljub.

V sedmi volilni enoti s sedežem v Mariboru bodo poleg aktualnega poslanca Trčka kandidirali še Matej Obu, Tatjana Frangež, Borut Osonkar, Simona Mauko, Urška Lipovž, Drago Bolčina in Bojan Javornik.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar