Pomladne športne igre mariborskih študentov

Tudi letos so v okviru projekta Študentskega sveta stanovalcev Študentskih domov včeraj, 9. maja izpeljali pomladne igre v kampusu na Gosposvetski.

Nogomet, košarka, tekmovanje med dvema ognjema, fitnes na prostem, fitnes na prostem z vodeno vadbo za gibalno ovirane osebe, vleka vrvi ter ultimate frizbi, vse to so dejavnosti v katerih so se mariborski študenti včeraj pomerili.

foto: UŠC Maribor

Direktorica Študentskih domov Lidija Divjak Mirnik, daje še posebno podporo športno družabnemu dogodku, ki ga vsako leto organizira Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru za njihove študente. “S športnimi igrami in s športnimi aktivnostmi, si tako študentje krepijo svoje telo in zdravje, izkoristijo možnost druženja med seboj, ter si na tak način pridobivajo dodatno fizično kondicijo in s tem ustvarjanje športne kulture med mladimi, prav zato bom kot direktorica zmeraj mlade vzpodbujala k zdravemu in aktivnemu načinu življenja,” je povedala Divjak Mirnikova.

Športnih aktivnosti so se udeležili tudi študenti Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru. Mojca Ribič, študentka četrtega letnika oddelka za razredni pouk na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru pravi, da so pred kratkim uspešno opravili praktični del izobraževanja in so tako Pomladne igre odlična priložnost za nabiranje nove energije ” Na ta način se družimo in spoznavamo preko športa.Vzdušje je sproščeno in zabavno, ob tem pa še nekaj dobrega naredimo za svoje telo. Študentski dom Univerze v Mariboru pa nam tudi sicer ponuja veliko možnosti aktivnega preživljanja prostega časa,” je dodala Ribičeva.

Oddaj komentar