FOTO: Na Trgu svobode v Mariboru dobrodelni rotarijski pisker

Včeraj dopoldne so se na Trgu svobode v Mariboru ponovno med seboj pomerile različne ekipe in kuhale. Rotary Club Maribor Lent je namreč pripravil letos že drugi rotarijski pisker.

Pisker z dobrodelno noto

Saša Mikić, predsednik Rotary Club Maribor Lent, je izpostavil, da ge za osmi rotarijski pisker, letos so pravzaprav že imeli enega. A ker praznujejo 15 let doelvoanja, so se odločila za dva dobrodelna rotarijska piskra. Tokrat je kuhalo in tekmovalo 13 ekip, različni rotarisjki klubi, razna podjetja in prijatelji. Za udeležbo so tudi tokrat dali prostovoljne prispevke oziroma donacije.

Sredstva zbirajo za projekt Folkloro v šolo. Enajst let namreč že omenjeni rotarijski klub skuša obuditi folkloro v šoloh. Ker šole same nimajo dnearja za nakup vseh oblačil in drugega, v klubu priskočijo na pomoč. Saša Mikić je dejal, da eni ali dvema šolama na leto podarijo 2.500 evrov, da lahko oblečejo otroke, nabavijo čevlje, zašijejo obleke itd.

Tri tekmovalne discipline

Tokratni rotarijski pisker je bil še z dodano novostjo. Do zdaj so namreč ekipe tekmovale med seboj v tem, katera ima najboljšo jed, zdaj pa so ocenjevali tudi urejenost stojnic in domači kruh, pri tistih, ki so prinesli doma spečen kruh.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

 

Oddaj komentar