Društvo upokojencev Malečnik vabi na odprtje razstave slik

Društvo upokojencev Malečnik je v letu 2023 obeležilo pomemben jubilej – 70 let delovanja. V čast temu dosežku je Likovna skupina Društva upokojencev Malečnik pripravila razstavo z naslovom “Slovenska mesta in gradovi”, ki je posvečena praznovanju tega častitljivega jubileja.

Odprtje razstave Likovne skupine DU Malečnik “Slovenska mesta in gradovi, posvečene 70-letnici obstoja Društva upokojencev Malečnik, je v sredo, 2. oktobra 2024, ob 18. uri, v galeriji RRRudolf, Vojašniška ulica 12 v Mariboru. Ogledate si jo lahko do 22. oktobra 2024, vsako sredo med 17. in 19. uro, četrtek med 10. in 12. uro ter v času prireditev Literarne hiše.

Likovna skupina deluje od leta 2010, njen dolgoletni mentor pa je priznani likovni pedagog in restavrator Branko Duh. V skupini sodeluje stalna zasedba umetnikov, ki se v letih ni bistveno spreminjala – nekaj članov se je pridružilo, nekaj jih je odšlo, večina pa ustvarja že od samega začetka ali kmalu po ustanovitvi skupine. Ob 10-letnici delovanja skupine so skoraj vsi člani prejeli bronaste ali srebrne značke JSKD kot priznanje za svoje ustvarjalno delo.

V štirinajstih letih delovanja je skupina pripravila vrsto samostojnih razstav in likovnih kolonij, sodelovala pa je tudi na številnih razstavah, kolonijah in natečajih pod okriljem ZDUS, PZDU in JSKD, kjer so bila njihova dela že večkrat nagrajena.

Tokratna razstava, posvečena slovenskemu mestnemu in grajskemu pejsažu, vključuje dela članov skupine: Vid Kelbič, Frida Ploj, Vinko Kaloh, Biserka Stergar, Vida Škof, Irena Sedič, Nenad Marinović, Dragica Centrih, Marija Duh in mentor Branka Duha.

Na čelu likovne skupine stoji Vid Kelbič, predsednik Društva upokojencev Malečnik pa je Rudolf Sedič.

Oddaj komentar