Danes bodo Maribor preplavili ljubitelji rolanja, kotalkanja in kolesarjenja

zzrolanomesto.com

Danes popoldne bo v Mariboru potekala že 19. parada rolanja, kjer bodo ceste in ulice začasno namenjene rolerjem, kotalkam, kolesom in drugim vožnjam s koleščki. Parada, imenovana ZZrolano mesto, je po besedah organizatorjev praznik gibanja in skupnosti, ki povezuje različne generacije.

Dogodek, ki poteka v okviru evropskega tedna mobilnosti, organizirata Univerzitetna športna zveza Maribor in Zdrava zabava, v sodelovanju s podjetjema Šport Maribor in Energija Plus.

Udeleženci se bodo začeli zbirati ob 14. uri pri Dvorani Tabor, na pot po mestu pa se bodo podali ob 16. uri z rolerji, kolesi in skiroji. “ZZrolano mesto je tradicija, ki krepi športni duh in povezuje ljudi,” pravi Klemen Tasič, vodja projekta, ki vabi vse generacije k udeležbi.

Poseben poudarek bo namenjen varnosti, saj je zaradi velikega števila ljudi in spremenjene trase dogodek izziv, zato bodo pri varovanju pomagali policisti, ki bodo zaustavljali promet, ter reševalna služba, je še dodal Tasič.

Prva izvedba parade sega v leto 2002, dogodek pa vsako leto pritegne vse več ljudi, ki lahko uživajo v vožnji po mestnih ulicah, običajno namenjenih motornemu prometu.

Trasa, ki je dolga okoli 15 kilometrov, bo obšla več mestnih četrti, pri čemer se bo hitrost prilagodila najpočasnejšim udeležencem. Kot vsako leto je udeležba na dogodku brezplačna.

Letos bo parada speljana od Dvorane Tabor do nakupovalnega centra Europark, čez most do mestnega središča, nato pa se bo vrnila na izhodiščno točko pri Dvorani Tabor. Zaradi dogodka bodo med 16. in 18. uro določene ceste v Mariboru kratkotrajno zaprte za promet.

Glavni cilj parade je spodbujanje aktivnega življenjskega sloga in povezovanje skupnosti.

Prihodnji teden, v času Evropskega tedna športa, bodo imeli občani Maribora priložnost brezplačno preizkusiti različne oblike rekreacije. Na več lokacijah po mestu bodo na voljo plavanje in vadba na napihljivih blazinah v kopališču Pristan, drsanje v Ledni dvorani ter namizni tenis in kegljanje v Dvorani Tabor, so sporočili iz javnega podjetja Šport Maribor.

Oddaj komentar