Na Slovenskih dnevih knjige v Mariboru sodeluje tudi Mariborska knjižnica, pripravili so več prireditev

Fotografija je simbolična, vir: Pixabay.com

Včeraj, 30. maja 2023, se je začel festival 26. Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Festival bo trajal do 3. junija in letos poteka pod sloganom “Ko te napiše knjiga” in motom “Najdi svojo knjigo, najdi svoj svet”.

Program, ki so ga pripravili MKC Maribor in soorganizatorji, med njimi tudi Mariborska knjižnica, ponuja tako raznolike vsebine, da bo vsak našel kaj, kar ga bo nagovorilo. Knjižni sejem z aktualno ponudbo slovenskih založb in s pestrim spremljevalnim programom bo potekal vse dni festivala na Grajskem trgu, kjer se bo v dopoldanskem času odvijal tudi skrbno premišljen program za otroke z nastopi vrhunskih slovenskih mladinskih pisateljic in pisateljev.

Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Vir: Mariborska knjižnica

Ob knjižnem sejmu se bo v šestih dneh zvrstilo preko sedemdeset dogodkov: literarni nastopi, branja, predstavitve knjig, razprave, pogovori, razstave in ulični performansi; na njih pa se bo mogoče v živo srečati z literarnimi ustvarjalci ter z ostalimi akterji, ki sodelujejo v procesu nastajanja knjig; ilustratorji, uredniki, prevajalci in založniki.

V popoldanskem času bo vrata književnosti odprla Literarna hiša Maribor, večerno prizorišče festivala pa bo atrij Vetrinjskega dvora, Vetrinjc – BarCoda, kjer pripravljajo kurirane večerne literarne dogodke, tako ali drugače povezane z letošnjo osrednjo temo, na katerih bodo nastopili ugledni literarni gostje.

Celoten program Slovenskih dnevov knjige v Mariboru, je dostopen na tej povezavi po posameznih dnevih: TUKAJ.

Oddaj komentar