Ilka Štuhec po smukaškem nastopu: “Ne bi rada iskala izgovorov”

Švicarka Jasmine Flury je nova svetovna prvakinja v smuku. V Meribelu je 29-letnica presenetljivo prišla do sploh prve kolajne na velikih tekmovanjih. V tesnem razpletu je ugnala na koncu srebrno Avstrijko Nino Ortlieb, bron je pripadel branilki naslova, še eni Švicarki Corinne Suter. Edina Slovenka Ilka Štuhec je zasedla šesto mesto.

Štuhčeva po odločilni tekmi na tem prvenstvu  ni iskala izgovorov, čeprav s startno številko 15, to ji je namenil računalniški žreb, na progi zaradi vse toplejšega vremena ni imela najboljšega izhodišča.

“Z današnjo vožnjo sem zelo zadovoljna, ker sem že od starta napadala, odpeljala linijo točno tako, kot sem si zamislila. Dala sem vse od sebe in zato si nimam popolnoma nič za očitati,” je dejala Štuhečeva v izteku smukaške proge.

Ve da je odsmučala kot zna

“Ne bi rada iskala izgovorov oziroma razlogov. Že takoj od starta sem čutila, da so smuči res super stekle, tudi oba skoka zgoraj sem danes skočila tako, kot je treba. V bistvu je bila to ena super vožnja. Na to, kako se spreminjajo razmere … Smo na prostem, in to je to,” je še povedala.

“Počutila sem se super, vedela sem, kaj moram narediti, kje so tiste ključne točke, ki jih včeraj na treningu nisem naredila tako, kot sem si zamislila, in predvsem kje dodajati hitrost, se priganjati. Žal se včasih pogoji spremenijo,” je še dodala o ne najboljših pogojih, ki so jih imele najboljše smukačice, ki niso bile povsem na začetku startnega seznama.

Do stopničk je manjkalo le malo

Od tretjega mesta in brona so jo ločile zgolj tri desetinke sekunde, ki jih je pustila po drugem vmesnem času. “Mogoče sem tam bila malo izven idealne linije, ampak še vedno sem nesla hitrost, tako da ne vem …. Drugače pa verjetno povsod malo,” Štuhečeva ni natanko vedela, kje bi lahko izgubila centimetre, ki so jo ločili od kolajne.

V ciljni areni so za Ilko danes navijali vsi člani njene ekipe. Tudi mama in glavna trenerka Darja Črnko, ki je po sredinem zlomu stegnenice zapustila bolnišnico v Bourg-Saint-Mauriceu, kjer so ji vstavili ploščico in osem vijakov. Bila je na vozičku.

“Res je, da ni bila na svoji običajni poziciji, in mi ni mogla kaj dosti povedati, ampak vseeno je bil to plus, ko vem, da je z njo vse v redu in sem se lahko posvetila samo smučanju,” je dejala Mariborčanka.

Do konca sezone so na sporedu še trije ženski postanki svetovnega pokala v hitrih disciplinah, Štuhčeva pa je v posebnem smukaškem seštevku druga z izkupičkom 372 točk. Goggia ima na vrhu seštevka 108 točk več po šestih smukih.
VIR: lokalec.si

Oddaj komentar