Drugorazredni državljani pri sproščanju ukrepov

Janez Janša

Trenutni protikoronski ukrepi veljajo še danes, saj je vlada v nedeljo pozno zvečer za torek napovedala njihovo začasno delno sprostitev.

Do 23. decembra se tako s torkom med drugim v omejenem obsegu sprošča javni potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in čistilnice. Našteto velja za celotno Slovenija. A v štirih regijah, kjer imajo najboljšo epidemiološko sliko, se se odpirajo tudi trgovine z obleko, obutvijo in športno opremo ter avtosaloni. V Podravju, Pomurju, na Koroškem pač ne.

Preslaba epidemiološka slika 

Te regije so – osrednjeslovenska, goriška, obalno-kraška in gorenjska. Ugotovimo lahko, da bodo neživilske trgovine lahko obiskovali samo prebivalci zahodne Slovenije, v naših regijah na severovzhodu države je epidemiološka slika po mnenju Vlade preslaba in sproščanja ne bo. Prav tako smo prebivalci še vedno omejeni na meje svoje občine. A tudi to ne vsi, v 4 regijah z dobro zdravstveno situacijo, bo prav tako od torka pa do 23. decembra dovoljeno gibanje tudi zunaj občine prebivališča. A pod enim pogojem: da ima oseba na mobilnem telefonu naloženo in stalno aktivirano mobilno aplikacijo #OstaniZdrav.

Še naprej veljajo vsa navodila NIJZ

Sicer v odprtih prodajalnah oblačil in obutve ne bo dovoljeno pomerjati. Še naprej veljajo tudi vsa navodila NIJZ za obratovanje in določila ostalih odlokov ter higienska priporočila ministrstva za zdravje. Dodatna pojasnila o omilitvah je pričakovati danes.

‼️ [UKREPI V STATISTIČNIH REGIJAH Z NAJBOLJ UGODNO EPIDEMIOLOŠKO SLIKO]

Omejitev gibanja med občinami se delno sprosti…

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Nedelja, 13. december 2020

Oddaj komentar