Novi direktor Šport Maribor v tesnih poslovnih odnosih z bratom mariborskega župana. Pozornost pritegne tudi podjetje s sedežem na Cipru

Kot smo poročali v prejšnjem tednu, je novi direktor Šport Maribor d.o.o. postal Boštjan Tancer, ki pa je v tesnih poslovnih odnosih z bratom mariborskega župana Sašem Arsenovičem, torej Markom Arsenovičem ter odvetniško družbo Živko in Purg, ki je kot “hišna” odvetniška pisarna začela poslovati z Mestno občino Maribor, ko je postal Saša Arsenovič župan in ki je vse do danes od občine prejela več kot 250.000 evrov.

Lastniško povezani Tancer, Arsenovič ter Živko in Purg

Boštjan Tancer je sicer direktor podjetja GMG NALOŽBE – družba za upravljanje s premoženjem, trgovina in storitve d.o.o. GMG Naložbe med drugim upravljajo z garažno hišo Cityparking v Mariboru. Omenjeno podjetje ima kar pet ustanoviteljev in med njimi je podjetje SORS, družba za posle z nepremičninami, trgovino, posredništvo, gostinstvo in storitve d.o.o., katerega 100-odstotni lastnik je Marko Arsenovič. Tako je jasno, da je Tancer poslovno povezan z družino Arsenovič. 

FOTO: Marko Pigac, MP produkcija

Kot smo že poročali, se je v razrešitev  nekdanjega direktorja Šport Maribor d.o.o. Tadeja Mežnarja aktivno vključil tudi župan Saša Arsenovič, saj je potekal skupni sestanek, kjer so Mežnarja prepričevali v odstop iz osebnih razlogov, kar pri Arsenoviču.

In kdo so drugi ustanovitelji, ki imajo prav tako kot Arsenovič 20-odstotno lastništvo podjetja GMG Naložbe? Gre za podjetja: VARLAS storitve in trgovina d.o.o., HOT-TEN družba za šport, turizem in gostinstvo d.o.o., Avemontis, turizem in storitve d.o.o., in TDR NEPREMIČNINE, družba za poslovanje z nepremičninami d.o.o.

GMG NALOŽBE – družba za upravljanje s premoženjem, trgovina in storitve d.o.o., bizi.si

Družba Živko in Purg o.p. d.o.o. od mariborske občine prejela kar 254 tisočakov

Za TDR nepremičninami stoji odvetniška družba Živko in Purg o. p. d. o. o., ki opravlja odvetniške posle kot “hišna” odvetniška pisarna za mariborsko občino, od kar je postal župan Saša Arsenovič. Mestna občina Maribor je med drugim pooblastila odvetniško pisarno za vložitev predloga za vpis Javnega holdinga Maribor v sodni register, ampak to je le eden izmed poslov, ki so jih opravili za njih.

Da so podjetja okrog GMG NALOŽBE, katerih direktor in solastnik je Boštjan Tancer, družinsko in poslovno povezana z bratom župana Saše Arsenovičem in njegove občinske “hišne” odvetniške pisarne, je po teh podatkih jasno. Iz vseh navedenih razlogov se Tancer vsaj iz moralnih razlogov ne bi smel prijaviti na razpis novega direktorja Šport Marbor d.o.o., vse skupaj pa kaže na klientelizem družine Arsenovič.

Po podatkih na Erarju so namreč od februarja 2019 od  občine prejeli kar 254.097,52 evra. 

Vir: Erar

Pred tem datumom pa so prejeli zgolj tri tisočake. Največ denarja so od občine prejeli decembra 2019, in sicer 34.371,98 evra. Javni holding Maribor pa jim je nakazal devet tisočakov.

Solastnik GMG naložbe podjetje s sedežem na Cipru, v slovenskem registru lastništvo prikrito

Našo pozornost je pritegnilo tudi podjetje Avemontis, turizem in storitve d.o.o., ki je tudi 20-odstotni solastnik podjetja GMG NALOŽBE, 100-odstotni lastnik Avemontisa pa je ciprsko podjetje Gedala Limted, katerega lastništvo je v slovenskih javnih podatkih prikrito.

Vir: bizi.si

Ustanovitelj Gedala Limited ima naslov na Cipru, in sicer Apostolou Andrea, 11, 4607 Pissouri. Ali gre le za poštni predal oziroma skrivanje lastnika, pa sami presodite po fotografiji, na kateri se vidi stavba na naslovu ciprskega podjetja.

FOTO: Google

FOTO Marko Arsenovič: Ekonomska fakulteta

Oddaj komentar