Mariborski policisti prejeli 320 klicev na pomoč. Kje vse so morali posredovati?

FOTO: Slika je simbolična / PU Maribor

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 320 klicev, od tega 92 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.
V opisanem času so obravnavali tudi:

– 9 kaznivih dejanj,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometni nesreči II. kategorije,
– 10 povoženj divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozilo, ki ga vozila,
– 17 prijav kršitev javnega reda in miru, 9 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelj je bil zaradi kršitve javnega reda in miru pridržan do iztreznitve
– 3 nedovoljene prehode čez državno mejo in
– 4 požar.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj opoldne so imeli policisti PP Gorišnice v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Policisti so hrvaškemu vozniku izrekli globo.

ILEGALNI PREHODI DRŽAVNE MEJE

Ponoči so policisti PP Gorišnica obravnavali ilegalni prehod dveh družin državljanov Afganistana, 2 moška, 2 ženski in 3 otroci, osebe so v Republiki Sloveniji prosili za mednarodno zaščito in bili nastanjeni v azilnem domu

Na območju Maribora so policisti v tovornem vozilu izsledili dva državljana Afganistana, ki so skrita v tovorni avto ilegalno prestopila državno mejo. Oba državljana sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila nastanjena v azilnem domu.

POŽARI V NARAVNEM OKOLJU

V zadnjem obdobju se je zaradi toplega in suhega vremena, povečala možnost nastanka požarov na prostem in v naravnem okolju, kar se vidi tudi pri povečanem sprejemu klicev na interventno številko. Zaradi del na prostem svetujemo, da pri kurjenju ustrezno uredite kurišče, ogenj pa nadzirate ves čas kurjenja. Ob vetru kurjenje ni dovoljeno. Prepovedano je kurjenje odpadkov in prepovedano je odmetavanje gorečih predmetov (predvsem cigaretnih ogorkov iz vozil), ki lahko v naravnem okolju povzročijo požar, so zapisali na PU Maribor.

Če ognja ne morete pogasiti sami, takoj pokličite na številko 112 ali 113.

Oddaj komentar