V Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru prvi cvetoči zvončki, vabljeni na izobraževalne dogodke

V Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru so zagledali prve cvetoče zvončke – pomlad se prebuja in ponovno vas vabijo, da se nam pridružite na izobraževalnih dogodkih. Ta mesec sicer samo ob napovedanih dogodkih, saj je vrt za individualne oglede še zaprt, s pravo pomladjo pa tudi vsak dan vas povabimo, da nas obiščete.

V torek, 10. februarja 2022 ob 13.00 in 15.30 uri, sadovnjak v botaničnem vrtu Praktični prikaz rezi dreves pečkatega sadja (hrušk in jablan).

Strokovno predavanje s praktičnim prikazom rezi bodo vodili: dr. Stanislav Tojnko, Matjaž Lerš in mag. AndrejVogrin. Zbirališče udeležencev bo pred vhodom v botanični vrt. Poleg osnov spomladanske rezi pečkarjev boste spoznali tudi vzgojno rez dreves v mladem sadovnjaku. Vstopnina je 10 evrov.

Prijave so obvezne na: botanicni.vrt@um.si

V soboto, 19. februarja 2022, ob 10.00, Vodenje po zbirki cvetočih nepozebnikov
Meta Pivec, strokovna sodelavka v botaničnem vrtu, bo na tokratnem tematskem vodenju predstavila pozimi cvetoče grmovnice – nepozebnike – v zbirkah Botaničnega vrta Univerze v Mariboru. Za udeležbo na vodenju je potrebno plačati vstopnino v vrt.

V četrtek, 24. februarja 2022 ob 13.00 in 15.30, botanični vrt Praktični prikaz rezi dreves koščičastega sadja (slive, breskve in češnje). Strokovno predavanje s praktičnim prikazom rezi bodo vodili: dr. Stanislav Tojnko, Matjaž Lerš in mag. Andrej
Vogrin. Letošnji prikaz bomo izvajali v novem sadovnjaku v botaničnem vrtu (sadno zelenjavni del). Zbirališče udeležencev bo pred vhodom v botanični vrt. Vstopnina je 10 evrov. Prijave so obvezne na: botanicni.vrt@um.si

Člani društva prijateljev botaničnega vrta Univerze v Mariboru se lahko vseh prireditev udeležijo brezplačno z veljavno člansko izkaznico za tekoče leto. Prisrčno vabljeni!

Za več informacij pokličite na 031 310 330 ali pišite na: botanicni.vrt@um.si

Botanični vrt Univerze v Mariboru se bo za individualne oglede odprl na prvi pomladni dan, 21. marca 2022. Za vodene oglede v zimskem času pokličite na 031 592 162 (Branka Veber). botanicnivrt.um.si

Oddaj komentar