Odbojkarji OK Merkur Maribor danes zvečer gostijo italijansko zvezdniško ekipo

OK Merkur Maribor. Foto: Bojan Javornik

Odbojkarji Merkur Maribora danes, v sredo, 15.12. 2021, v 2. krogu Lige prvakov gostijo zvezdniško zasedbo iz Italije – Cucine Lube Civitanova. Italijani so v lanski sezoni dosegli drugo mesto v Ligi prvakov, pred dnevi pa so v Braziliji postali še aktualni svetovni klubski podprvaki.

Srečanje se bo v Dvorani Tabor pričelo ob 19. uri, sodila bosta Stanislava Simić (SRB) in Jan Krtička (CZE), delegat na tekmi bo Peter Glanzer (AUT). Tekmo si boste lahko ogledali tudi v direktnem prenosu na TV Arena Sport.

Navijači bodo prišli na svoj račun

Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribor, je pred tekmo povedal: “Čaka nas prva naša domača tekma v Ligi prvakov in to z ekipo Cucine Lube Civitanova, katera je »vice« prvak lanske Lige prvakov in pred dvema dnevoma se je končalo klubsko svetovno prvenstvo v Braziliji, kjer so Italijani osvojili 2. mesto. To pove vse, da v Maribor prihaja ena najboljših ekip sveta in po imenih najbolj zvezdniška ekipa na svetu. Mi vsi se v klubu veselimo tega dogodka in tudi navijači bodo prišli na svoj račun, da bodo videli največje odbojkarske ase in seveda dobro odbojko. Mi bomo stopili na igrišče hrabro in dali vse od sebe, saj se zavedamo, da takšnih tekem ne igraš vsak dan. Ekipo Lube spoštujemo in se zavedamo njenih kvalitet, a se ne bojimo tega izziva, da bodo stali na drugi strani mreže največja imena, kot so: Zaytsev, Gabi, De Cecco , Juantorena, Yant, Lucarelli, Anzani, Simon …”

Roland Gergye, sprejemalec OK Merkur Maribor, pa je dodal: “Ekipa, kot je Lube, je vedno nekaj posebnega tako za klub kot tudi za ekipo. V Ligi prvakov imamo zelo težko skupino, zato je naš cilj na tekmah nuditi predvsem dober odpor in izkušnje uporabiti v domačem državnem prvenstvu.”

Oddaj komentar