Slovenka med najboljšimi na prvi tekmi nove sezone!

Meta Hrovat

V Söldnu je se je odvila prva tekma veleslaloma v 56. sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Sobota je v skladu s tradicijo zasedena za uvodno žensko veleslalomsko preizkušnjo.

Na startu prve vožnje na ledeniku na nadmorski višini 3040 metrov je bilo tudi pet Slovenk. Meta Hrovat se je progo Rettenbach pognala tik za elitno sedmerico s številko osem in se odlično izkazala že v prvi vožnji, na koncu je po končanih obeh tekih končala med elitno sedmerico – na šestem mestu. Hrovatova je sicer bila lani prvič del deseterice na ledeniški uverturi.

Na startu je bilo pet Slovenk 

Tina Robnik je danes nosila startno številko 25, na koncu se je za mišjo dlako uvrstila v finale s tridesetim mestom, v finalu pa je napredovala za nekaj mest in končala kot 22. Na svoji prvi söldenski tekmi je odlično nastopila Andreja Slokar, ki je bila po prvem teku deveta, v finalu pa je nazadovala na 14. mesto.

Na tekmi sta od Slovenk nastopili še Ana Bucik in Neja Dvornik, ki pa se nista prebili v finale. Prvo tekmo letošnje sezone je dobila Američanka Mikaela Shiffrin, druga je bila Švicarka Lara Gut Behrami, tretja pa Slovakinja Petra Vlhova.

Mazejeva še vedno rekorderka

Največ zmag od vseh alpskih smučark je v Söldnu zbrala slovenska šampionka Tina Maze. V Söldnu je bila na najvišji stopnički trikrat. Gre za dosežek, ki si ga deli z nekdanjim avstrijskim zvezdnikom Hermannom Maierjem. Le Američan Ted Ligety jih je na tem prizorišču zbral štiri. Gut-Behramijeva je v Söldnu doslej zmagala dvakrat, danes je bila izjemno blizu rekordu Mazejeve pa je na koncu, za nekaj stotink sekunde zaostala za zmago.

Oddaj komentar