Danes še na mariborske Dneve zdravja

Center za krepitev zdravja na mariborskem sejmu zdravja 2021. Vir: Facebook

Danes so še v Festivalni dvorani Lent Dnevi zdravja, kjer imajo sejem medicinske opreme. Gre za četrte dneve zdravja, ki so letos nekoliko krajši kot prejšnja leta, predvsem zaradi preventivnih ukrepov pri omejevanju virusa covid-19.

Ponovno pa je v dvorani več razstavljavcev oziroma ponudnikov medicinske opreme in storitev. Sejem bo danes odprt do 13. ure. Obiskovalci sejma morajo izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). Sejem je namenjen tako občanom kot drugim obiskovalcem, ob tem pa tudi za strokovno javnost.

Na sejmu se predstavlja Center za krepitev zdravja, ki spada pod okrilje mariborskega zdravstvenega doma. Pri njihovi stojnici se lahko obiskovalci izmerijo krvni tlak, ob tem pa izvedo, s čim vse se ukvarja center: od svetovanja o prehrani, odpravljanja stresa in psihološke pomoči posameznikom in družinam pa vse do raznih delavnih, ki jih izvajajo. V epidemiološkem času nudijo tudi nasvete za okrevanje po prebolelem covidu-19.

Sicer pa so na sejmu tudi drugi ponudniki, ne nazadnje se predstavlja tudi mariborska območna enota rdečega križa, ki predstavlja svoje dejavnosti, ki jih redno izvajajo vse leto.

Oddaj komentar