FOTO: Vandali nad kip Josipa Jurčiča

Vandali so se spravili nad kip Josipa Jurčiča v Mariboru, tik ob Mariborskem gradu.

“Očitno ne spoštujemo več ničesar. Niti literatov v njihovem letu. In ko bemtim nad tem dogajanjem, mi kolega reče, da je to super, saj so se ljudje zabavali in družili in vsaj niso viseli na računalniku. Poslušam ga odprtih ust. In ko komentiram, da bo nekdo to moral odstraniti, barva ni vodotopna reče, bo že nekdo. Tako je to pri nas. Vse bo naredil že nekdo. In kaj, ko tistega nekdo ne bo več,” je na družabnih omrežjih zapisala Irena Porekar Kacafura in objavila fotografije neprepoznavnega kipa.

“Sanacija dolgotrajna in draga”

Mirjana Koren iz Pokrajinskega muzeja Maribor nam je dejala, da so z dejanjem bili seznanjeni danes zjutraj ob 7. uri, ko so prišli v službo. Kdo so storilci zaenkrat ni znano. O dogodku so obvestili Mestno občino Maribor, Zavod za varstvo spomenikov, vandalizem prijavili policiji, spomenik zavarovali.

“Izražajte se s svojo lastno kreativnostjo, kjer je samo nebo meja, ne pa, da se obešate na kreativnost generacij pred vami. Napravili ste veliko škodo. Zaradi materiala spomenika in uporabljenih sprejev, bo sanacija dolgotrajna in draga,” sporoča Korenova.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar