Danes poostren nadzor prometa na območju Policijske uprave Maribor

Slika je simbolična.

Policisti na območju PU Maribor bodo danes, 3. 9. 2021, med 7. in 14. uro, izvedli poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na neuporabi varnostnih pasov, uporabi mobilnih telefonov med vožnjo ter nepravilnostim pri prevozih otrok.

Pomembni dejavniki, ki vplivajo na posledice prometnih nesreč

Nepripetost z varnostnimi pasovi, uporaba mobilnih telefonov med vožnjo vozil v cestnem prometu in neuporaba ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok so izjemno pomembni dejavniki, ki vplivajo na posledice prometnih nesreč, so ob napovedi poostrenega nadzora zapisali pri PU Maribor.

Policisti bodo izvajali poostren nadzor primarno v bližini šol in vrtcev

Poostrene aktivnosti bodo primarno izvajali v neposrednih bližinah šol in vrtcev, ob tem pa znova, tako kot že velikokrat doslej voznike opozarjali na dosledno uporabo varnostnih pasov med vožnjo, prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila ter uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok.

Pozor pri prevozu otrok

Pri tem velja poudariti, da mora biti med vožnjo v motornem vozilu z vgrajenim zadrževalnim sistemom otrok, manjši od 140 cm ali lažji od 36 kg, zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren fizičnim lastnostim otroka. V motornem vozilu, ki ni opremljen z zadrževalnim sistemom, ni dovoljeno prevažati otrok, mlajših od treh let, otroci starejši od treh let in manjši od 140 cm pa se smejo prevažati le na sedežih, ki niso prednji sedeži. Otrok ni dovoljeno prevažati v nazaj obrnjenem zadrževalnem sistemu v sedežu za potnike, zaščitenem s prednjo zračno blazino, razen če je zračna blazina deaktivirana mehanično.

Oddaj komentar