VIDEO: Po poškodovanega otroka niso želeli priti z reševalnim vozilom

Mariborčan Grega, ki objavlja na družbenem omrežju kot Suba TV je delil zgodbo, ki se je zgodila potem, ko se je njegov sin poškodoval na treningu.

Njegov 13-letni sin je na treningu tekvandoja v Športnem centru Barada utrpel izpad pogačice. Trener Aleš je o tem obvestil njega, po tem ko mu je povedal, da ima koleno na levi strani noge, da to ni “skočilo” nazaj na svoje mesto, je trenerju rekel naj pokliče rešilca.

Mariborčan je ostal brez besed, ko mu je trener povedal, da je že klical rešilca, pa so mu prevoz zavrnili, češ da naj otoka sami pripeljejo v bolnišnico, da imajo oni za rešit bolj urgentne stvari. Oče otroka, mu je rekel naj še enkrat pokliče in pove, da naj pridejo ponj, saj gre za nujen primer.

Če bi ga peljali sami, bi lahko prišlo do dodatne poškodbe

Otok je sedel in čakal da nekdo pride po njega v bolečinah. “Dispečer je želel imeti fanta na telefonu,” še v posnetku pove Mariborčan in doda, da ga je dispečer spraševal, kje je bil na dopustu in na morju, menda da zaradi tega da je preverjal če je pri sebi. Kljub drugemu klicu, pa še vedno niso želeli priti po njega. Oče 13-letnika je bil v tem času s kolegom v Velenju, do koder sta poklicala znanca, zdravstvenega delavca, ki sicer ni bil več v službi pa je vseeno pomagal. Aktiviral je rešilca, ki je bil v roku 5 minut na lokaciji.

“Super ekipa, super vse, malemu koleno poravnali. Najbolj bizarno pri tej zgodbi pa je, da so ti fantje ki so prišli z reševalnim vozilom, povedali, da hvalabogu, da niso upoštevali navodil dispečerja, sami odpeljali 13 letnega otroka na urgenco, saj bi mu še dodatno poškodovali nogo.”

Oddaj komentar