Zapleta se pri obnovi Dvorane Tabor, javni razpis bo ponovljen

Javno naročili za obnovo Dvorane Tabor je ustavljen. Razlog? Previsoke cene.

Za naš medij na Mestni občini Maribor pojasnijo, da je razkorak med zagotovljenimi sredstvi in najnižjo ponujeno ceno vsekakor pripisujejo trenutnemu stanju trga: “Glede na trenutno globalno stanje gradbeništva, ki vpliva tudi na slovenski trg, je v letu 2021 prišlo do dviga cen materialov, dela  in storitev v gradbeništvu.”

Za porast cen na trgu odgovorna tudi pandemija koronavirusa?

Velik vpliv na rast cen v gradbeništvu imajo neurejene razmere na globalnem trgu surovin, posledično pa nezmožnost zagotavljanja materialov in izdelkov v rokih, ki bi izvajalcem omogočala izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, nam še pojasnijo in dodajo, da je za porast cen na trgu je deloma odgovorna tudi pandemija koronavirusa: “Še posebej v zadnjih mesecih je prišlo do velike rasti cen gradbenih materialov. Med njimi je npr. jeklo, iz katerega je zasnovana celotna konstrukcija Brvi Lent – Tabor.”

Pričakujejo nižjo ceno

MO Maribor s ponovitvijo postopka oddaje javnega naročila za obnovo Dvorane Tabor po konkurenčnem postopku s pogajanji pričakuje dosego nižjih ponudb. MO Maribor vsekakor dela na tem, da bo za potrebe Olimpijskega festivala mladine 2023 dvorana obnovljena.

Oddaj komentar