Kdaj bodo končana dela v krožišču pri Qlandiji?

Pred nekaj dnevi smo poročali o prometnem kaosu na krožišču pri Qlandiji. Po našem posredovanju so iz PU Maribor sporočili, da bodo na omenjeni lokaciji poostrili nadzor. 

Obrnili smo se tudi na PU Na DRSI so nam dejali, da je izvajalec v noči iz 30. na 31. 7. 2021 postavil prometno signalizacijo delne zapore prometa za IV. fazo izvedbe del v krožišču.

“Posamezna zapora obsega precejšnje število postavljenih prometnih znakov in talnih oznak, ki jih je potrebno narisati na vozišče, hkrati pa izbrisati tiste iz predhodne faze, zato včasih prihaja do časovnih zamikov, saj vseh del ni možno izvesti istočasno,” so nam pojasnili in dodali, da imajo, kar se tiče prehajanja pešcev čez gradbišče, v tej fazi izvedbe del skladno z izdelanim elaboratom vodenja prometa v času gradnje predvideno prehajanje pešcev skladno s postavljeno prometno signalizacijo na kraku preko Ceste proletarskih brigad ter čez Dravograjsko cesto.

Na ostalih območjih so zaradi izvedbe del prehodi zavarovani z ovirami, signalnimi vrvicami ter prometno signalizacijo, ki je pa pešci, s ciljem čimprej priti do trgovskega centra, večinoma ne upoštevajo.

“S kršitvami smo seznanjeni, predstavniki izvajalca ljudi ves čas opozarjajo glede prepovedi prečkanja gradbišča, vendar se ljudje večinoma na opozorila ne odzivajo.
Gradbena del na krožnem križišču bodo zaključena do 31. avgusta,” povedo.

Oddaj komentar