FOTO: Mariborske ulice zavzelo okrog 1500 otrok

Po mariborskih ulicah je danes teklo okrog 1500 otrok iz mariborskih osnovnih šol.

Ob 9. uri zjutraj se je na Trgu Leona Štuklja pričel prvi Ajdin otroški tek, ki ga je Športna zveza Maribor priredila dan pred osrednjim City tekom Maribor 2018.

Mestni tek, ki bo jutri s pričetkom ob 9.00 na Trgu leona Štuklja, bo letos izpeljan že tretjič, organizator dogodka, Športna zveza Maribor, pa bo dogodek izpeljala ob pomoči Mestne občine Maribor.

Podobno kot prejšnja leta, bosta udeležencem na voljo dve dolžini teka, 5 km in 10 km, ki bosta speljani po 5-kilometrski trasi mestnega središča. Ta bo tekače vodila mimo glavnih znamenitosti mesta, kar je gotovo eden glavnih čarov tega športnega dogodka. Vsi udeleženci bodo deležni tekaških paketov, s tekaško majčko in medaljo za uspešno opravljeno preizkušnjo. Dogodek pa bo zaznamovan tudi z dobrodelno noto. Organizator bo namreč od vsakega prijavljenega tekača 1 evro namenil fundaciji #gibajmaribor, s katero bodo gibanje in rekreacijo omogočali otrokom iz socialno šibkejših okolij.

Zaradi dogodka bodo v soboto v mestnem prometu in primestnem avtobusnem prometu nekoliko spremenjeni vozni režimi. Zapore cest in spremembe voznih redov ter avtobusnih linij najdete spodaj.n Upoštevati pa velja, da bo v soboto 8.9. gibanje z avtomobilom na zaprtih cestah med 8.40. in 10.30. uro onemogočeno.

Oddaj komentar