MO Maribor se je odzvala na javno pismo: V načrtu montažni Waldorfski vrtec

Poročali smo že, da dve leti po požaru Waldorfskega vrtca ni sprememb, zato so starši županu poslali javno pismo. Obrnili smo se na MO Maribor in jih prosili za odziv.

Objavljen razpis za izvedbo montažnega vrtca

Dejali so nam, da so v marcu objavili razpis za projektiranje in izvedbo rekonstrukcije objekta (montažnega vrtca) na Valvasorjevi ulici 94 v Mariboru. “MOM je za izvedbo predmetnega javnega naročila zagotovila 491.294,00 EUR. Dne 20. 5. 2021 je bil predmetni postopek javnega naročila z odločitvijo o ne oddaji naročila zaključen, odločitev pa je postala pravnomočna 31. 5. 2021. MOM kot javni naročnik je javni postopek zaključila, saj zagotovljena finančna sredstva v višini 491.294,00 EUR niso zadoščala za izvedbo projektiranja in izvedbe rekonstrukcije objekta,” so zapisali na mariborski občini.

Ponudba edinega ponudnika precej visoka

Na javnem razpisu je ponudbo podal zgolj en ponudnik, katerega ponudba je bistveno presegala zagotovljena finančna sredstva, saj je bila ponudbena cena 768.441,40
EUR z DDV. “Z omenjenim ponudnikom smo izvedli tudi dodatna pogajanja, v katerih smo
skušali ponudbeno ceno znižati, vendar ponudnik nove, torej nižje ponudbe ni posredoval.”

Glede na dejstvo, da trenutno zagotovljena finančna sredstva niso zadoščala za celotno
izvedbo rekonstrukcije montažnega vrtca na Valvasorjevi, so se odločili, da pristopimo v
rekonstrukcijo več fazno. “Izvedbena dela bomo delili na tri večje faze, in sicer bomo v prvi
fazi izvedli rušitev montažnega objekta. Prav v teh dneh povprašujemo pri izvajalcih za
pripravo načrta rušitvenih del, katerega pripravo planiramo za prvi teden julija. V
nadaljevanju se bo izbral izvajalec rušitvenih del, začetek rušitvenih del planiramo v začetku avgusta, realizacija rušitve objekta je planirana za konec avgusta. Druga večja faza projekta je naročilo in pridobitev projektne dokumentacije za rekonstrukcijo objekta, torej naročilo DGD in PZI dokumentacije,” pojasnijo na naše novinarsko vprašanje.

Javno naročilo predvideno za prvo polovico avgusta

Začetek javnega naročila za izbiro projektanta projektne dokumentacije planirajo za prvo polovico meseca avgusta, s ciljem pridobiti projektno dokumentacijo z gradbenim dovoljenem v mesecu novembru. “Prav s pridobitvijo PZI dokumentacije bomo lažje in natančneje opredelili predmet javnega naročila za tretjo fazo, to je za izbiro izvajalca rekonstrukcije objekta montažnega vrtca. S PZI dokumentacijo bo natančno opredeljen popis del, kar nas navdaja z upanjem po večjem zanimanju potencialnih ponudnikov k podaji ponudb, ki verjamemo, da bodo bolj realne, kot ta, ki smo jo prejeli v okviru zaključenega postopka javnega naročila brez izbire,” zapišejo.

Objava javnega naročila za izbor izvajalca rekonstrukcije objekta montažnega vrtca se planira za začetek decembra, s predvidenim podpisom pogodbe v mesecu februarju 2022. Dokončanje rekonstrukcije objekta montažnega vrtca in primopredajo v uporabo planirajo najkasneje do avgusta 2022.

“Mestna občina Maribor si vsekakor prizadeva uspešno rekonstruirati pogorel vrtec in vsi smo bili prepričani, da nam bo to uspelo že letos. Vse nas je presenetil tako pičel interes
potencialnih ponudnikov oz. izvajalcev, še bolj nas je presenetila višina edine prispele
ponudbe. Verjamem, da bomo z novim pristopom uspešnejši in si resnično želimo zaključiti z rekonstrukcijo objekta v planiranem roku, torej najkasneje do avgusta 2022,” še pojasnijo.

V roku treh tednov predviden sestanek

“Predvsem zaskrbljeni so tudi starši otrok in ker se jim, verjamemo, poraja cel kup vprašanj, smo povabili predstavnike staršev in direktorico Viktorijo Kovačič na skupen sestanek, kjer jim bo vodja pristojnega urada na voljo za pojasnila in odgovore na vprašanja,” so še zapisali in dejali, da predvidevajo, da bo do sestanka prišlo v roku treh tednov oziroma v najkrajšem možnem času.

Oddaj komentar